Ülo Toomsalu • 9. jaanuar 2003 kell 6:07

EPL: Presidendikantselei väljastab ebakorrektseid dokumente

Presidendi kantseleist välja saadetud otsus sotsiaalhoolekande seaduse väljakuulutamata jätmise kohta oli täis vigu, kirjutab Eesti Päevaleht.

Riigikogu liikmetel on raske mõista, kuidas ja mida nad nüüd seaduses muutma hakkavad. Keskfraktsiooni ja Riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme Tõnu Kauba sõnul uuris fraktsioon, miks president sotsiaalhoolekande seaduse tagasi lükkas. ?Sellest tulenevalt selgus, et presidendi otsuses viidatakse seaduses mitteolevatele mõistetele ja lõikudele ning see on juba tõsisem viga,? leidis Kauba.

Reformierakonna aseesimees ja riigikogu rahanduskomisjoni esimees Meelis Atonen märkis, et iga riigiameti ja ka riigi prestii? sõltub sellest, kui korrektselt suudetakse dokumente väljastada. ?On selge, et eksimine on inimlik, aga igasugusel eksimusel on ka mingisugused piirid. Sellised eksimused panevad Riigikogu väga raskesse olukorda, sest tõesti on väga raske mõista, kuidas ja mida me tegelikult muutma peaksime,? nentis Atonen.

Presidendi pressinõuniku Ester ?angi sõnul tuleb viidatud vigade uurimise järel tunnistada, et osa etteheidetest on tõepoolest põhjendatud. ?Viite asemel sotsiaalhoolekande seaduse muutmise seaduse punktile 6 peab olema viide punktile 5. Ühe lause alguses on kirjutatud ?seaduse § 2 lõige 4 kohaselt?, aga peab olema ?§ 2 punkti 4 kohaselt?,? tunnistas ?ank.

Pressinõunik märkis, et ehkki tegemist on näpuvigadega, mis sisulist mõistmist ei raskenda ega tekita vaidlust, tunnistab kantselei oma viga. ?Samas on seaduse väljakuulutamata jätmise põhjenduste osas tekst mõistetav,? märkis ?ank.

Hetkel kuum