Inge Rumessen • 3. veebruar 2003 kell 15:26

Sotsiaalministeeium kutsub TÕKSi Riigikogust tagasi

Homsel valitsuse istungil tahab sotsiaalministeerium tagasi võtta tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustuse seaduse eelnõu.

Samuti ka 6. juunil valitsusest Riigikokku läinud töölepingu seaduse eelnõu. Ministeeriumi pressiesindaja selgitusel põhjustas seaduseelnõude Riigikogu menetlusest tagasi kutsumise asjaolu, et mõlemad seaduseelnõud on ministeeriumi jaoks väga olulised ja puudutavad paljusid inimesi.

Seetõttu ministeerium leiab, et nende eelnõudega tuleb veel töötada. 'Tänane tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustuse seaduse eelnõu pole eriti töötajasõbralik. Pigem on see kindlustusseltside sõbralik ja töötaja võib jääda hoopis kaotajaks. See tähendab, et eelnõu vajab veel läbitöötamist,' ütles Sigrid Tappo. 'Samuti ka töölepingu seaduse eelnõu: kuna praegu kehtiv töölepinguseadus töötab, siis ei pea ministeerium selle eelnõuga kiirustamist otstarbekaks ja kavatseb selle eelnõuga veel töötada.'

Hetkel kuum