Ülo Toomsalu • 27. veebruar 2003 kell 6:49

SLÕL: Korterirahast loobus avalikkuse survel vaid üheksa riigikogulast

Oma sugulaste või tuttavatega üürilepingud sõlmida lasknud riigikogulastest on kompensatsioonist loobunud vaid üheksa.

Eelmise aasta lõpul, pärast korterikompensatsioonidega sahkerdamise ilmsikstulekut, loobus eluasemekompensatsioonist kaheksa riigikogu liiget: Jürgen Ligi, Ants Käärma, Vambo Kaal, Ülo Tootsen, Meelis Atonen, Neinar Seli, Tõnu Kõiv ja Tiit Tammsaar. Tänavu, pisut enne Riigikogu selle koosseisu töö lõppu, otsustas sama teha Jaak-Hans Kuks, kirjutab SL Õhtuleht.

«Ära tüütas see klaperjaht. Käin iga päev kodust tööl,» ägestub rahvaliitlane Ants Käärma. Korterist Tallinnas loobus ta 1. novembril.

Reformierakondlane Meelis Atonen tunnistab, et loobus korterikompensatsioonist just kriitikalaine tõttu. Oktoobris andis ta avalduse ja on sellest ajast ise üüri maksnud.

Rahvaliitlane Tiit Tammsaar selgitab, et selle korteri Kalamajas, kus ta ööbis, ostis nüüd tema poeg. «Poeg ostis selle korteri suure kisa peale ära. Nii ööbingi mõne öö, mis Tallinnas olen, poja juures,» põhjendab Tammsaar, miks tema enam kompensatsiooni ei vaja.

Riigi raha eest jäid aga endiselt oma sõbra või sugulase nimel olevasse korterisse üürnikeks muidu Hiiumaal elav Jaan J. Leppik ning Tartu mehed Peeter Olesk, Jüri Adams ja Mihkel Pärnoja.

Pärnoja tunnistas kohe, kui korteriskandaal algas, et tema rahast ei loobu. Olesk kasutas enda sõnul oma õe juures elades voodit, vannituba ja tualetti ega pidanud selle eest 5000 krooni maksumaksja raha kulutamist paljuks või õele maksmist ebaeetiliseks.

Hetkel kuum