Kadi Heinsalu • 18. juuni 2003 kell 7:26

MicroLink müüs oma PC-tootmisega tegelevad ettevõtted Eestis ja Lätis

Kahe eraldiseisva tehinguga müüs Baltimaade suurim IT-firma MicroLink oma PC-tootmisega tegelevad tütarfirmad Eestis ja Lätis.

Toimunud tehingud on osaks MicroLinki pikaajalisest strateegiast keskenduda tulevikus vaid keerukate IT lahenduste pakkumisele, raadiosideseadmete tootmisele ja uue meedia lahendustele. Tehingute hinda osapooled ei avalda.

MicroLink Arvutid AS ostjaks Eestis oli ettevõtte praegune juhtkond, eesotsas MicroLinki juhatuse liikme Aivar Paalbergiga, kes lahkub MicroLinkist ja keskendub omandatud ettevõtte juhtimisele. MicroLink Arvutid jätkab tulevikus MicroLinki brändi kasutamist toodetud personaalarvutitel. MicroLink jätkab omalt poolt MicroLink Arvutite toodetud PC"de edasimüüki, samuti jääb kestma ettevõtete edasine äriline koostöö.

MicroLink Datori ostjaks Lätis oli sealne PC-tootja ja edasimüüja MA-1 Datori. MA-1 Datori ei jätka MicroLinki kaubamärgi kasutamist omandatud ettevõtte toodetud arvutitel, asendades selle oma kaubamärgiga. MicroLink Datori nime tohib MA-1 Datori kasutada kuni 2003. aasta lõpuni.

'Strateegilise otsuse väljuda pikaajalises perspektiivis PC-tootmisest tegi MicroLink juba mitu aastat tagasi,' ütles MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson. 'Kui veel 3-4 aastat tagasi oli arvutitootmine MicroLinki põhitegevuseks, siis täna oleme keskendunud keerukatele IT lahendustele, nagu tarkvaraarendus, süsteemiintegratsioon, IT- ja andmeside teenused. Teisisõnu pakub tänane MicroLink kõrge lisandväärtusega ja teadmismahukaid teenuseid suurtele ja keskmistele ettevõtetele ning avaliku sektori klientidele kõigis kolmes Balti riigis.'

MicroLinki ärivaldkondadeks jäävad tarkvaraarendus, ärirakendused, infrastruktuuritooted, andmeside, kesksüsteemide outsourcing, monitooring ja PC teenused. Kõiki tooteid ja teenuseid müüakse edaspidi ühtse MicroLinki kaubamärgi all. MicroLink säilitab ka oma osaluse mikrolaine andmesideseadmete tootjas SAF Tehnika ning Baltimaade juhtivas uue meedia ettevõttes Delfi.

Hetkel kuum