Ülo Toomsalu • 28. oktoober 2003 kell 6:59

SLÕL: Ehitaja kukkus viiendalt korruselt

Eile pärastlõunal kukkus kõrghoone ehitusel töömees viienda korruse kõrguselt ventilatsiooni?ahti, kuid pääses pöörasest õhulennust eluga.

Plekikolin ja kõva mürtsatus ehmatasid Tallinnas Kaubamaja ja Kunstiakadeemia kõrvale kerkiva ärihoone esimesel korrusel sisetöid teinud ehitajaid eile kella ühe paiku päeval. Viienda korruse kõrgusel kahe kõrvuti oleva püstise ventilatsioonitorustiku ühendusi teinud osaühingu AEK töömees Sergei oli kukkunud ühte neljakandilisse ?ahti ja langenud umbes 14 meetrit. Mees jäi pidama esimese korruse lae all, kus kõrghoone õhulõõr pöörab horisontaalseks, kirjutab SL Õhtuleht.

Ehitajad aitasid kannatanu välja vaevalt poolemeetrisest praost, mis jääb ?ahti otsa ja seina vahele, ja tõid mööda redelit alla põrandale.

«Ta oli ka ise väga ehmunud,» kinnitab Tartu maantee 2 kerkiva ärihoone ehituse juht, et õnneks pääses ventilatsioonisüsteemi ehitava alltöövõtja keskealine töömees pöörasest kukkumisest vist ainult põrutuse ja jalaluumurruga. Ilmselt pehmendas maandumisel saadud lööki ka püstise ?ahti plekkpõhi, mille inimkeha mõlki lõi.

Ventilatsioonisüsteeme ehitava firma AEK kontor oli eile pärastlõunal suletud. Samas majas paikneva sõsarettevõtte AEK Kliima esindaja ei teadnud naabrite tegemistest midagi.

Õnnetuspaigal tegutseva peatöövõtja objektijuht arvab, et Sergeile võis saada saatuslikuks see, et ta avas korraga mõlema ventilatsiooni?ahti ajutised luugid. Üht ?ahti ühendades võis ta kogemata taganeda või komistada teise õhutorusse.

Hetkel kuum