• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Thomsoni nina kaotajate kõrval püsti

  USA börsidel tegid üleeile indeksid viimase aja rekordeid, Euroopa börsidel võitles langeva pangandussektori vastu Prantsuse elektroonikaseadmete tootja Thomson.
  Tugevad tööstussektori numbrid tõstsid esmaspäeval Dow Jonesi tööstuskeskmise 17 kuu ja Nasdaqi koondindeksi ligi 22 kuu tipptasemele. Esimesel sätendab juba silme ees 10000 ja teisel 2000 punkti joon.
  Institute for Supply Managementi andmeil tõusis oktoobris ostujuhtide indeks 57 punktini, mis on kõrgeim tase pärast 2000. aasta jaanuari ning näitab et USA tööstussektoris liigub kõik ülesmäge. ?Makromajandusuudised on jätkuvalt head,? ütles Partner Re Asset Managementi president John Davidson Reutersile, kuid hoiatas, et kasumiprognoosidele tuginedes on aktsiaid juba kallid.
  Esmaspäeval 2003. aasta kõrgtasemeni kerkinud Euroopa börse aitas eile pilvede pealt alla kiskuda pangandussektor. Credit Suisse, mis teatas oma III kvartali kasumihüppest, oli kella 17ks langenud 4,7. Investeerimispank hoiatas, et kindla kasumikasvu loomine nõuab ettevõttelt veel vaeva. Commerzbank aktsia oli samaks ajaks vajunud 4,4. Languse taga oli kuulujutt võimalikust kasumihoiatusest, mille Saksa pank aga ümber lükkas.
  Enamus päevast liikus mõõdukas plussis Thomson aktsia, kuna Prantsuse riik lubas lõpuks oma 18,5 osaluse ettevõttes maha müüa. Riigi otsus oli ajastatud väga hästi, kuna alles esmaspäeval teatas Thomson, et firma TV-üksus loob Hiina kompaniiga TCL International Holdings ühisettevõtte ning ostab tagasi 3 mln oma aktsiat. Thomsoni aktsia tõusis möödunud nädalal ja esmaspäeval kokku 14. Eile kella viie paiku oli lisandunud hinnale veel protsent.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.