Mart Laar • 6. november 2003 kell 22:00

Ettevõtjate märkused on teretulnud

Lobitööd kui sellist Eesti tasemel kahjuks ei toimunud. Initsiatiiv selleks tuli minult kui vaatlejalt, kui ma Eesti IT-firmadelt arvamust küsisin. Olen saanud ka mõningast tagasisidet Microsoftilt, Microlingilt ja Teet Jagomäelt, kuid kõik nad kinnitavad, et tegemist on väga keeruka küsimusega. Seetõttu on tulnud rohkem oma nappidele kogemustele tugineda.

Nimetatud direktiiv oli jõudnud vastuvõtmise staadiumisse ning näis, et suuremat vastuseisu see Europarlamendis ei tekita, mispeale otsustasin sekkuda. Koos Soome saadik Pia Kauppiga koostasime pöördumise suurima parlamendirühma EPP liikmetele, algatades sellega rühmas uuesti diskussiooni. Selle tulemusena lükati küsimuse käsitlemine edasi, seejärel toimus EPP rühmas vaba hääletamine ning see viis iseenesest vajaliku direktiivi sisu olulisele muutmisele. Kahjuks endal mul hääleõigust ega sõnaõigust veel pole, kuid ilmneb, et ka selleta on võimalik edukalt tegutseda.

Kõik ettevõtjate märkused ja ettepanekud on äärmiselt teretulnud ja aitavad tööd teha. Europarlament on muutunud tänases Euroopas tunduvalt olulisemaks asutuseks, kui sellest aru saadakse. Seal tegutsemine peaks ettevõtjatele enesestmõistetav olema. Praegu on selleks kogemust ilmselt vähe. Antud kogemus osutab aga veelkordselt, et oma huvide kaitsmine on Europarlamendis igal juhul igati võimalik.

Hetkel kuum