ÄP fototoimetus • 16. november 2003 kell 22:00

Sarnane probleem oli aasta tagasi pensionäridel

Juhatuse liikmetele sarnases olukorras olid eelmisel aastal ka pensionärid. Möödunud aasta oktoobris täiendas Riigikogu töötuskindlustuse seadust ja vabastas alates 1. novembrist 2002 pensionärid töötuskindlustusmakse tasumisest.

Seaduse muutmise vajaduse tõstatas õiguskantsler Allar Jõks, kes juhtis tähelepanu tõsiasjale, et töötuskindlustuse seaduse kohaselt tasuvad töötavad pensionärid küll töötuskindlustusmakset, kuid neil pole võimalust saada töötuskindlustushüvitist. Jõksi hinnangul kohtles seadus töötavaid pensionäre võrreldes teiste isikutega ebavõrdselt, kuid mõistlikku põhjendust sellele polnud.

Töötavad pensionärid töötuskindlustusmaksete näol sisuliselt maksu, kuid maksu saab kehtestada vaid maksuseadusega.

www.tootukassa.ee

Autor: ÄP

Hetkel kuum