Peeter Stamberg • 24. november 2003 kell 8:11

USA aktsiaturgudel: Mercki rõhus diabeediravimi katsetuste lõpetamine

USA aktsiaturgudel lõpetasid peamised indeksid plussis, suure languse tegi läbi ravimigigant Mercki aktsia.

Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> tõusis 0,64%, 1893,88 punktile. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> kerkis 0,09%, 9628,53 punktile ja S P 500 indeksi <GR#US.^SPC> väärtus kasvas 0,16%, 1035,28 punktile.

?Täna (reedel) võib näha odavnenud aktsiate ostmist. Majandusandmeid, mis tõusu toetaks, avaldatud pole,? ütles TradeSignals.com aktsiafutuuride analüütik John Simon Reutersile reedest kauplemispäeva kommenteerides.

Ettevõtetest tegi suure languse läbi ravimitootja Mercki aktsia. Kompanii teatas, et on lõpetanud uue potentsiaalse diabeediravimi arendamise, sest katsetustes osalenud hiirtel avastati vähk. Tegemist oli juba teise ravimi katsetuste lõpetamisega viimase 10 päeva jooksul. Investoritele maailma suuruselt kolmanda ravimitootja uute ravimite arendamise peatamine ei meeldinud ja aktsia kukkus müügisurve tõttu reedel 6,5%, 42,21 dollarile, mis oli madalaim tase alates möödunud aasta suvest.

Meelelahutushiiu Walt Disney?i aktsia langes 0,44%, 22,58 dollarile vaatamata sellele, et neljapäeva õhtul avaldatud majandustulemuste kohaselt kasum enam kui kahekordistus.

Hetkel kuum