Peeter Stamberg • 26. november 2003 kell 22:00

Kakao hind langenud kolmandiku võrra

Kakao hind on aasta algusest langenud 34 protsenti Euroopas, kirjutas Bloomberg.

The Wall Street Journal kirjutas, et eile langes kakao tulevikulepingute hind 15 päeva madalaimale tasemele kuna fondid asusid oma positsioone vähendama, languse põhjusena toodi ka head saaki Cote d?Ivore?l, mis on maailma suurim kakao kasvataja. Kuigi saak on Cote d?Ivore?l hea on sellest sadamatesse jõudnud suhteliselt vähe. ?Meil võib olla 1,5 miljonit tonni kakaouba puudes, kuid sellest ei ole kellegile kasu, kui see ei jõua sadamatesse ütles ühe kauplemisfirma juht ajalehele.

Suurt saaki prognoosib ka rahvusvahelise kakaotootjate organisatsioon, Nende eile avaldatud andemete kohaselt võib sellel aastal kakao tootmine kasvada võrreldes aasta varem saadud saagiga 8,4%. Kogutoodang võib ulatuda 3,1 miljoni tonnini, samas nõudlust kakao osas nähakse alla 3 miljonile tonnile.

Hetkel kuum