5. jaanuar 2004 kell 8:29

Skanska jõuab Poolas kasumisse

Mitu aastat ehituskontsernile Skanska kahjumeid toonud firmaost Poolas annab 2003. a esmakordselt kasumit.

?2003. a käive tuleb samal tasemel 2002. aastaga ehk ca 4 miljardit Rootsi krooni. Viimaste aastate suurte kahjumite asemel saame aga seekord kasumit,? ütles majanduslehele Dagens Industri Skanska Poola haru asedirektor Roman Wieczorek.

Pärast börsifirma Exbud ostu 2000. aastal on Skanska firma börsilt ära viinud, enamuse tütarettevõtetest ühendanud ning jaganud tegevuse viieteistkümneks divisjoniks. Viimased ümberkorraldused on kavas sel aastal, kui firmaga liidetakse Gdanskis asuv tee-ehitusettevõte GPRD. Kaheksa firmat, mis pole seatud põhitegevusega, pannakse müüki.

Kokku läheb Poola haru ost ja restruktureerimine Skanskale maksma ca 2 miljardit Rootsi krooni, kirjutab leht.

Hetkel kuum