Nafta hind 10 kuu kõrgeimal tasemel

Tõnis Oja 22. jaanuar 2004, 00:00

Nafta hind kerkis teisipäeval New Yorgis uuele 10 kuu kõrgeimale tasemele pärast vedelgaasitehase plahvatust Alžeerias ja külmalaine jätkumist USAs.

New Yorgis kerkis nafta hind 3,2 protsenti, 36,20 dollarini barrelist, mis on selle kõrgeim hind pärast seda, kui USA väed ründasid märtsis Iraaki. Rahvusvahelisel naftabörsil Londonis kerkis brenti segu märtsilepingute hind 65 USA senti ehk 2,1 protsenti, 31,22 dollarini barrelist.

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) kommenteeris Reutersile, et veel on liiga vara ennustada, kas 10. veebruaril toimuval ministrite kogunemisel otsustatakse tootmismahte muuta. Naftakartell kardab, et teises kvartalis võib musta kulla hind ülepakkumise tõttu kukkuda. Juba praegu toodab OPEC 1,5 mln barrelit ööpäevas rohkem, kui on ametlikud kvoodid (24,5 mln barrelit ööpäevas). Sinna pole arvestatud Iraagi toodang.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing