Millistel juhtudel saab töötaja katseaega pikendada?

Niina Siitam 23. veebruar 2004, 00:00

Katseaja pikendamine on võimalik siis, kui töölepingus on kokku lepitud katseaeg lühemas tähtajas kui neli kuud. Pikendamine võib toimuda ainult poolte kokkuleppel. Kui töötaja sellega ei nõustu, on katseaja pikendamine keelatud. Siis ei jää tööandjal muud üle, kui tööleping hiljemalt katseaja viimasel päeval katseaja ebarahuldavate tulemuste tõttu lõpetada.

Mulle teada olevalt ei ole neljast kuust pikema katseaja kehtestamine praktikas eriti levinud. Samas võib olla tõenäoline, et mõned tööandjad seda teevad. Siin peaksid töötajad ise olema teadlikumad oma õigustest. Neljast kuust pikem katseaeg ei oma mingit õiguslikku tähendust.

Kui tööandja lõpetab töölepingu katseaja ebarahuldavate tulemuste tõttu pärast nelja kuu lõppemist, on see ilmselgelt ebaseaduslik ning töötajal on õigus nõuda töövaidlusorgani kaudu töölepingu lõpetamise ebaseaduslikuks tunnistamist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing