Sberbanki puhaskasum kasvas eelmisel aastal 8%

Venemaa suurima panga Sberbank puhaskasum oli eelmisel aastal esialgsete andmete kohaselt 33,7 miljardit rubla, mida on 8% rohkem, kui aasta varem.

Ühispank kirjutab oma turuülevaates, et maksude-eelne kasum kerkis samuti 8%, 38,8 miljardi rublani. Panga juhtkond otsustas dividendideks suunata 8% puhaskasumist võrreldes 7%-ga 2002. aasta eest, mil maksti lihtaktsia kohta dividende 109 rubla.

Sberbank?i varade maht ulatus eelmise aasta lõpu seisuga 1465 mld rublani, kasvades aastaga 35,3%. Laenude maht kasvas ligi 45%, 863 mld rublani, hoiuste maht aga 32%, 1178 miljardi rublani. Sealjuures kerkis eraisikute hoiuste maht 38%, 958 mld rublani.

Kui veel 9 kuu kokkuvõttes jäi kasum veidi 2002. aasta vastavale tulemusele alla, siis aasta lõpu suhteliselt hea tulemus saavutati suuresti tänu suurenenud tuludele väärtpaberitest, kirjutavad Ühispanga analüütikud. Samas intressitulude osakaal kogutuludest langes aasta kokkuvõttes 50%-lt 2002. aastal 40%-ni eelmisel aastal, mis tähendab, et panga tulubaas on muutunud riskantsemaks.

Hetkel kuum