Ülo Toomsalu • 15. aprill 2004 kell 6:11

SLÕL: Riigikogulased kulutavad 150 000 krooni sõiduks Mehhikosse

Kolm Riigikogu liiget, kantselei direktor ja delegatsiooni sekretär sõidavad kümneks päevaks Mehhikosse. Reis läheb maksma 150 000 krooni.

Enn Eesmaa, Tõnis Lukas ja Toomas Alatalu sõidavad Parlamentidevahelise Liidu (IPU) 110. assambleele 16. aprillil. Neile on saatjaiks delegatsiooni sekretär Annika Milt ja riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul. Tema võtab samal ajal osa parlamentide peasekretäride assotsiatsiooni tööst, kirjutab SL Õhtuleht.

Istungid toimuvad Méxicos Sheratoni hotellis. Plenaaristungite läbivaks teemaks on «Lepitamine ja partnerlus». Komisjonide istungitel arutatakse IPU osa rahvusvahelise üldsuse vastutuses riikide lepitamisel, sh. panust konfliktipiirkondade stabiliseerimisse ja ülesehitustöösse, rahvusvahelise kaubanduskeskkonna õiglast kujundamist põllumajandussaaduste ja arstirohtudega kauplemisel ning parlamendidemokraatia edendamist inimõiguste paremaks kaitseks. Leiab aset ka soome-ugri rühmade nõupidamine.

Välissuhete osakonna delegatsioonisekretär Annika Milt ütles, et reis läheb inimese kohta maksma umbes 30 000 krooni. Lennukisõidule kulub tema sõnul vaid 13 000-14 000 krooni. Eestlased ööbivad neljatärnihotellis Camino Real Méxicos, kus öö maksab 125 USA dollarit ehk umbes 1600 krooni.

«See on superodav,» kinnitab Milt. «Sõidame Mehhikosse tavalises turistiklassis.»

Lennusõit Mehhikosse ja tagasi vahemaandumistega Kopenhaagenis ja Frankfurdis kestab kokku 40 tundi.

Tõnis Lukas viibib Mehhikos teistest vähem. Ta tuleb tagasi juba 23. aprillil, et mängida kaasa Soome ja Eesti parlamentidevahelisel jalgpallimat?il.

Hetkel kuum