26. aprill 2004 kell 12:58

Pangandussektor kergitab Euroopa aktsiaturge

Euroopa aktsiaturgudel on täna kerge tõusupäev, tooni annavad peamiselt pangandussektori aktsiad ja ja Saksamaa äriusaldusindeks.

Suuruselt kolmas pank Saksamaal, Commerzbank teatas viimase kolme aasta suurimast kasumist, mis näitab, et Euroopa pangandussektor, kus on viimase kolme aasta jooksul koondatud 120 000 töötajat, hakkab mõõnast üle saama. Kauplemine aktsiate, võlakirjade ja muude väärtpaberitega on elavnenud.

Saksamaa suurima panga, Deutsche Banki analüütiku Matt Spicki hinnangul kerkis esimeses kvartalis aktsiatega kauplemine maailmas pea kolme aasta kõrgeimale tasemele. Commerzbanki aktsia hind kerkis 4 protsenti 15,29

Lisaks pankadele tekitas positiivset tooni ka Euroopa suurima majanduse, Saksamaa äriusaldusindeksiks olevat Ifo indeksit, mis kerkis aprillis üllatuslikult 96,3 punktini võrrelduna 95,4 punktiga märtsis. Uudisteagentuuri Blomberg poolt läbiviidud küsitluse kohaselt ennustasid analüütikud indeksi langus. Ifo indeks baseerub rohkem kui 7000 tegevjuhi küsitlusel.

Frankfurdi börsi indeks on kerkinud veidi üle protsendi 4147,85 punktini.

Helsingi börsil on Nokia aktsia hind kerkinud 1,17 protsendi võrra 12,93 euroni, Ericssoni aktsia hind oli kelle poole kolme ajal reedesel sulgemishinnal ehk 22,70 kroonil.

Hetkel kuum