Valitsus arutab homme digitaalringhäälingu loomise kava

14. juuni 2004, 15:36

Homme toimuval valitsuse kabineti istungil on arutlusel Eesti digitaalringhäälingu loomise kava.

Valitsuse käsutuses on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis ette valmistatud digitaalringhäälingu kontseptsioon, mis näeb ette digitelevisiooni ja -raadio loomise Eestis ning pakub välja võimaliku skeemi parima tulemuse saavutamiseks. Digitaalringhäälingu kontseptsiooni prognooside kohaselt on Eesti läinud üle digitaalsele ringhäälingule aastaks 2015.

Digitaalringhääling on elektroonilise side valdkond, mis võimaldab lõpptarbijale digitaalkujul edastada audio- ja videoprogramme (raadio ? ja televisiooniringhääling) ning multimeedia- ja sisuteenuseid. Digitaalsüsteemid on märgatavalt vähem tundlikud mürale ja häiretele ja võimaldavad tunduvalt efektiivsemalt kasutada sagedusspektrit. Käesolevas kontseptsioonis käsitletakse eelkõige maapealset digitaaltelevisiooni (Digital Video Broadcasting Terrestrial - DVB-T), kuid on ka põgusalt vaadatud muude digitaalringhäälingu standardite kasutuselevõttu Eestis.

Digitaalringhääling annab eelkõige parema signaali kvaliteedi levialas, seda eelkõige müra- ja peegeldustevaba pildi näol, efektiivsema sagedusspektri kasutamise võimaluse, erinevate meediaformaatide tarbimise võimaluse sama seadme kaudu, programmide ja teenuste otsemaksustamise võimaluse ning kõrge interaktiivsuse, kus tekivad võimalused tagasisideks kasutajatelt.

'Digitaalse ringhäälingu kiiremaks arenguks peaksid ka eraõiguslikud telekommunikatsiooni ettevõtted hakkama huvituma uuest tehnoloogiast ning pakkuma välja uuel tehnoloogial põhinevaid teenuseid oma tegevusvaldkonnas.' ütles Sideosakonna juhataja Edvard Saarma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing