• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mis on teie jaoks juhitöös kõige stressitekitavam?

  Stress pole minu jaoks probleem. Mul on põhjust arvata, et tulen stressi tekitavates situatsioonides hästi toime.
  Näen isegi stressi enda jaoks vajalikuna ? mõõdukas stress aitab mul paremini end mobiliseerida ning tegutsema panna. See on justkui kütus minu mootoritele.
  Stressi tekitavatest situatsioonidest häirib mind see, kui mind sunnitakse arutult kiirustama ? st sunnitakse langetama otsuseid tingimustes, kus pole vähimalgi määral võimalik probleemi analüüsida ega süveneda otsuste tegemisse. Sellises situatsioonis ei saa jääda tunnet, et oled alati teinud parima.
  Eks iga töö, nii ka juhtimine, on ju mingil määral stressitekitaja. Sellele tuleb teadlikult leida ?vastumürki? ning eks igaühel on omad nipid, kuidas seda saavutada.
  Enim tekitavad minus stressi negatiivsed sündmused või olukorrad, mis on küll otseselt minuga/meiega seotud, kuid mida ei oska ette näha ning mis on nn löögid allapoole vööd. Näiteks minu alluvate asjatud süüdistused väljaspool firmat, mõningate oma inimeste sõnapidamatus jne.
  Inimeste sundimine tegemaks seda, mis kokkuvõttes neile endile kasulik on.
  Minu arvates on kõige rohkem stressi tekitav ja samuti rõõmu valmistav töö inimestega. Siin oleneb situatsioonist, kas päevakorral on positiivsed või negatiivsed sündmused.
  Muudest probleemidest on võimalik kaine mõistusega jagu saada, aga töös inimestega tihti ei piisa sinu kainest mõistusest ja kehtestatud reeglitest. Pead ohjeldama teiste emotsioone (ka enda), kannatlikult seletama asju, mis tunduvad sulle endale nii enesestmõistetavad jne. Kui oodatav tulemus on visa tulema, siis tekib stress. Ilmselt on see kinni ka juhi olemuses.
  Minu arvates on inimesed ettevõtte kõige tähtsam ressurss. Negatiivsed mõjud, sündmused, ebaõnnestumised jne, mis on seotud töötajatega, on minu arvates juhi töös kõige suuremat stressi tekitav asjaolu.
  Arvan, et see ei sõltugi nii palju positsioonist kui inimloomusest üldisemalt: kõige stressitekitavam on ikka ja alati, kui asjad ei edene nii, nagu plaanitud, oodatud, arvestatud.
  Stress tekib rahulolematusest olemasoleva olukorraga, olukord võib erineda loodetust nii objektiivsetel kui ka subjektiivsetel põhjustel.
  Ühelt poolt aitab seda vältida adekvaatne planeerimine ja teisalt leppimine asjadega, mida kuidagi muuta ei saa (ilmselt saab ka nn vääramatut jõudu vähemalt osaliselt ette näha ja ennetada näiteks erinevate kindlustustega).
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.