Uued Euroopa Liidu liikmesriigid maksavad välja vanadest rohkem toetusi

16. november 2004, 16:28

Täna avaldatud Euroopa Liidu riigiabi tulemustabeli kohaselt on uued liikmesriigid andnud rohkem toetusi kui vanad, kuid toetuste suurus ilmselt väheneb.

Kümme uut Euroopa Liidu liikmesriiki kulutavad vanade liikmesriikidega võrreldes rohkem ettevõtetele antavatele toetustele protsendimäärana siseriiklikust kogutoodangust (SKT), kuid see ilmselt muutub, kui nad saavad üle probleemidest, mis on spetsiifilised nende majandusele enne ühinemist.

Viimase ELi riigiabi tulemustabeli kohaselt andsid nad absoluutarvudes aastatel 2000?2003 aastas keskmiselt 6 miljardit eurot ning EL-15 andis 2002. aastal 34 miljardit eurot. EL-25 tulemustabel avaldatakse kevadel.

?Uued liikmesriigid on teinud head tööd turumajandusele üleminekul ja ettevõtetele antavate toetuste kontrollimisel. Ka EL-15 on viimastel aastatel reageerinud positiivselt vajadusele anda vähem, kuid paremat abi. Kuid kõik 25 riiki peavad tegema rohkem, et veelgi vähendada abi üldsuurust ja pöörata tähelepanu üksikute ettevõtete toetamiselt Euroopa konkurentsivõime suurendamisele, andes abi teadus- ja arendustööle, keskkonnale, ühtekuuluvusele ja muudele horisontaalsetele eesmärkidele,? ütles konkurentsivolinik Mario Monti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing