Villy Paimets • 30. november 2004 kell 22:00

BRC teel komisjonikauplusest automüügikeskuseks

?Toome Saksamaalt liisingust tagasitulevaid autosid, mis ei ole avariilised, mis on tehniliselt heas korras ning mis vastavad nõuetele,? loetles BRC juhatuse liige Holger Mägi valikukriteeriumeid. Kuna BRC müüb autosid ka Lätis ja Leedus, saavad nad Mägi sõnul hulgi ostes autod Saksamaalt soodsatel tingimustel kätte.

Mägi sõnul on kõik Saksamaalt toodavad autod läbinud põhjaliku tehnilise kontrolli ja kõik ilmnenud vead on kõrvaldatud. ?Varjatud vigu senimüüdud BRC poolt imporditud autodel ei ole esinenud,? ütles Mägi.

Põhjalikule kontrollile viidates vihjas Mägi, et firma tahab tulevikus ka BRC imporditud ja müüdud autodele garantiid pakkuma hakata. ?Aga millal täpselt ja kui pika garantiiga me turule tuleme, ei tahaks veel öelda,? ütles Mägi.

Praegu toob BRC Saksamaalt 20?30 autot nädalas ning hetkel on neid Eestis müügil sadakond, kuid Mägi tahab jõuda seisuni, kus vähemalt pooled BRCs müüdavatest autodest oleks nende endi toodud.

BRC jätkab ka Eesti liisingufirmadelt tagasi tulnud autode müügiga.

Möödunud aastal müüs BRC kolmes Balti riigis kokku ligi 4000 autot, hetkel on ettevõtte kodulehe andmetel müügis 1580 sõidukit. Sel aastal on BRC Eestis müüdud üle 1400 auto.

Kasutatud liisinguautosid on Saksamaalt Eestisse toodud juba aastaid, esimesena hakkas seda sajandivahetuse paiku tegema Eurost Auto. Praegu Eurost Auto kaubamärgi all tegutseva OÜ Senior Auto ostujuht Kenno Kaupmees ei tahtnud aga BRC muutumist kommenteerida. ?Ma ei oska kommenteerida, ma ei ole kursis mida ja kustkohast nad ostavad,? ütles Kaupmees. Kuuldes, et BRC toob iga nädal Saksamaalt 20-30 autot, jäi Kaupmees tummaks. ?Mis seal salata, see on meie kuumüük,? ütles ta siiski lõpuks.

Eurost Auto pakub neilt ostetud auto mootorile ja käigukastile 1 kuu pikkust garantiid, millest seni on Kaupmehe sõnul piisanud. Konkurendiks Kaupmees BRCd aga ei pea. ?Nad pole meie konkurendid kunagi olnud,? ütles Kaupmees.

Hetkel kuum