Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühinemise tulemusel saavutati paremad tarnetingimused

  Kui kleebisetikettidele spetsialiseerunud LabelPrint 2004. aastal konkureeriva firma Paraprindi üles ostis, tekkis ettevõttel võimalus hankida toorainet senisest odavamalt, sest hankemahud kasvasid üle kahe korra.
  LabelPrindi juhatuse esimehe Sten Sarapi sõnul oli olukord nende jaoks soodne, sest tooraine tarnijad olid kahel ettevõttel peaaegu 90% ulatuses samad. Sarnane olukord oli firmade klientuuriga, kes osaliselt kattusid.
  Seega andis ühinemine suurima efekti just logistikakulude kokkuhoius. Kahe ettevõtte ühinemine muutis ka ettevõtte transpordistruktuuri.
  ?Mis puudutab näiteks transporditeenuse sisseostmist, siis meie ärimudeli järgi ei tasunud oma masinapargi pidamine ära. Meil on tähtis paindlikkus, mida oma veopargi pidamine ei võimaldanud, sest väga palju tellimusi tehakse n-ö viimasel minutil,? selgitas äriolukorda Sarap.
  Oma veokitega on siiski võimalik ka operatiivselt tegeleda, kuid see eeldab suurt masinaparki, mis antud hetke olukorda arvestades pole otstarbekas. Seega kasutatakse transpordil teenusepakkujate abi.
  Eestisisestel vedudel kasutatakse põhiliselt kahe firma veoteenuseid. Üheks nendest on Eesti Postile kuuluv ning ELSi kaubamärki kandev ekspressteenuse pakkuja, millega LabelPrindil on sõlmitud aastane leping. Üle vaadatakse see kord aastas.
  Samas on sageli ka nii, et kaugemad kliendid, näiteks Lõuna-Eestist, tulevad kaubale Sarapi sõnul ka ise järele.
  Huvitav on LabelPrindi puhul veel seegi, et firma kasutab Eesti erinevates regioonides just vastavas piirkonnas tegutsevat transpordifirmat. Näiteks Virumaal kasutatakse Auto Jõhvi teenuseid.
  Nii nagu paljud teisedki ettevõtted, maksavad ka LabelPrindile tarnijad veo eest, see on firma juhi Sten Sarapi sõnul küll mõned protsendipügalad kallim, kuid aja- ja närvikulu ei kompenseeri võimalikku kokkuhoidu, mis saavutatakse transporditeenust ise tellides.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Raadiohitid: mis saab aktsiaturgudest ja majandusest lähemas ning kaugemas tulevikus?
On tavapärane, et Äripäeva raadio kuulajaid paeluvad enim investeerimisteemad ning lõppev nädal ei olnud selles osas erand. „Investor Toomase tunnis“ jagas enda tulevikuvaadet investor Märten Kress ning „Infopankuri“ saates räägiti majanduse tulevikust ja 10 aasta pärast juhtuvast.
On tavapärane, et Äripäeva raadio kuulajaid paeluvad enim investeerimisteemad ning lõppev nädal ei olnud selles osas erand. „Investor Toomase tunnis“ jagas enda tulevikuvaadet investor Märten Kress ning „Infopankuri“ saates räägiti majanduse tulevikust ja 10 aasta pärast juhtuvast.
Rootsi inflatsioon vähenes juulis
Rootsi inflatsioon langes juulis esimest korda alates jaanuarist, ja oli isegi grammike väiksem, kui oodati, kirjutab Dagens Industri.
Rootsi inflatsioon langes juulis esimest korda alates jaanuarist, ja oli isegi grammike väiksem, kui oodati, kirjutab Dagens Industri.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.