Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELi rahandusministrid ei kinnitanud käibemaksu erandeid

  Saksamaa, Eesti, Taani, Slovakkia ja mitmed teised liikmesriigid on jätkuvalt seisukohal, et tööjõumahukatele teenustele (näiteks restorani- ja juuksuriteenused) vähendatud määrade kohaldamine peab lõppema 2005. aastaga, teatas Eesti rahandusministeerium.
  ?Juba 2002. aastast on olnud ettevõtetele ja liikmesriikidele teada, et tööjõumahukate teenuste vähendatud määrade eksperiment lõpeb 2005. aastal. Eesti ei ole oma seisukohta muutnud ? käibemaks ei ole sotsiaalmajanduslike probleemide lahendamise vahend ning igasugused erisused moonutavad konkurentsi siseturul ja raskendavad maksuadministraatori tööd,? kommenteeris rahandusminister Aivar Sõerd. ?Samuti on Euroopa Komisjon oma analüüsis tööjõumahukate teenuste vähendatud määrade mõjude kohta järeldanud, et need ei ole avaldanud positiivset mõju tööhõivele.?
  Saksamaa ning veel paar liikmesriiki, kus vaatluse all olevatele teenustele ei ole kehtestatud madalamat käibemaksu määra, muretsevad, et kui erandeid pikendada või need püsivaks muuta, tuleb neil ka oma riikides taolised erandid sisse viia. See aga tähendaks riigi maksutulude kahanemist.
  Ministrid delegeerisid käibemaksumäärade küsimuse tuleval nädalal toimuvale ELi valitsusjuhtide ülemkogule. Kui ka seal kokkuleppele ei jõuta, arutatakse käibemaksuteemat uuesti tuleva aasta jaanuaris.
  Käibemaksu määr ELi riikides varieerub 15?25%. Igasugused erandid nõuavad kõigi 25 liikme heakskiitu.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.