Börsiülevaade: pensionifondide ja seltside lemmik on Tallink

17. jaanuar 2006, 10:17

Tallinna börsi aktsiatest on Eesti pensionifondide ja kindlustusseltside hulgas populaarseim Tallink, kuhu on investeeritud üle 53 miljoni krooni.

Pensionifondide ja elukindlustusseltside investeerimisstrateegia näeb tavaliselt ette investeerimist tugevatesse ja (või) stabiilse kasvuga ettevõtetesse. Samuti võib piirangu seada ka ettevõtte suurus ja väärtpaberi likviidsus, kuna kiiresti kasvaval miljardi kroonisel fondil pole suurt mõtet näiteks vaid miljon krooni mõnda ettevõttesse investeerida.

Ehkki Tallinna börsile on II ja III pensionisamba fondid ja elukindlustusseltsid investeerinud otse suhteliselt vähe (Eesti väärtpaberite keskregistri andmeil kokku 149 miljonit krooni) võib välja tuua, et kõige popim aktsia on veidi üle kuu börsil olnud Tallink, mida on fondidel-seltsidel käes 53,2 miljoni krooni eest.

Suhteliselt võrdväärselt on investeeritud Tallinna Vee (23,9 miljonit krooni), Norma (26,4 miljonit) ja Eesti Telekomi (24,2 miljonit ) aktsiatesse.
Lisaks neile on investeeritud veel seitsmesse Tallinna börsi ettevõttesse, kuid mitte märkimisväärselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing