Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Harjumatult magusa maitsega, väga erinev kõikidest tavapärastest juustudest. Tehtud lehma- ja kitsepiimast. Pruuni värvi rasvane juust (rasvasus 29%), traditsiooniline Norra toode aastast 1860. Laagerdub vähemalt 6 kuud. Süüakse õhukeste viiludega röstsaial, mõnedel kinnitustel sobib juustuga koos saiale ka maasikamoosi panna. Kasutatakse ka metsloomaliha kastmetes.
Maitse on väga eriline, magus. Lõhnab karamelli järgi ja kleepub nagu iiriskomm. Magus maitse tuleb juustule sellest, et piima kuumutatakse niipalju, et piimasuhkur hakkab karamelliseeruma.