• OMX Baltic−0,25%291,52
  • OMX Riga0,07%912,21
  • OMX Tallinn−0,36%1 889,73
  • OMX Vilnius−0,24%1 260,88
  • S&P 5000,26%6 908,62
  • DOW 300,58%47 983,84
  • Nasdaq 0,54%23 957,21
  • FTSE 1000,6%9 754,83
  • Nikkei 2252,17%51 307,65
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,86
  • GBP/EUR0,00%1,14
  • EUR/RUB0,00%93,27
  • OMX Baltic−0,25%291,52
  • OMX Riga0,07%912,21
  • OMX Tallinn−0,36%1 889,73
  • OMX Vilnius−0,24%1 260,88
  • S&P 5000,26%6 908,62
  • DOW 300,58%47 983,84
  • Nasdaq 0,54%23 957,21
  • FTSE 1000,6%9 754,83
  • Nikkei 2252,17%51 307,65
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,86
  • GBP/EUR0,00%1,14
  • EUR/RUB0,00%93,27
  • 20.01.06, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Norra kitsejuust Gudbrandsdalsost

Harjumatult magusa maitsega, väga erinev kõikidest tavapärastest juustudest. Tehtud lehma- ja kitsepiimast. Pruuni värvi rasvane juust (rasvasus 29%), traditsiooniline Norra toode aastast 1860. Laagerdub vähemalt 6 kuud. Süüakse õhukeste viiludega röstsaial, mõnedel kinnitustel sobib juustuga koos saiale ka maasikamoosi panna. Kasutatakse ka metsloomaliha kastmetes.
Maitse on väga eriline, magus. Lõhnab karamelli järgi ja kleepub nagu iiriskomm. Magus maitse tuleb juustule sellest, et piima kuumutatakse niipalju, et piimasuhkur hakkab karamelliseeruma.

Seotud lood

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele