• OMX Baltic0,09%265,86
  • OMX Riga−0,49%876,41
  • OMX Tallinn0,19%1 690,66
  • OMX Vilnius0,07%1 018,88
  • S&P 500−0,17%5 699,94
  • DOW 30−0,44%42 011,59
  • Nasdaq −0,04%17 918,47
  • FTSE 100−0,46%8 244,56
  • Nikkei 2250,22%38 635,62
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,91
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%104,99
  • OMX Baltic0,09%265,86
  • OMX Riga−0,49%876,41
  • OMX Tallinn0,19%1 690,66
  • OMX Vilnius0,07%1 018,88
  • S&P 500−0,17%5 699,94
  • DOW 30−0,44%42 011,59
  • Nasdaq −0,04%17 918,47
  • FTSE 100−0,46%8 244,56
  • Nikkei 2250,22%38 635,62
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,91
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%104,99
  • 20.01.06, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Norra kitsejuust Gudbrandsdalsost

Harjumatult magusa maitsega, väga erinev kõikidest tavapärastest juustudest. Tehtud lehma- ja kitsepiimast. Pruuni värvi rasvane juust (rasvasus 29%), traditsiooniline Norra toode aastast 1860. Laagerdub vähemalt 6 kuud. Süüakse õhukeste viiludega röstsaial, mõnedel kinnitustel sobib juustuga koos saiale ka maasikamoosi panna. Kasutatakse ka metsloomaliha kastmetes.
Maitse on väga eriline, magus. Lõhnab karamelli järgi ja kleepub nagu iiriskomm. Magus maitse tuleb juustule sellest, et piima kuumutatakse niipalju, et piimasuhkur hakkab karamelliseeruma.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele