Kohtutäitur Reet Vokki ametist vabastamine jäi jõusse

10. veebruar 2006, 14:06

Kolmapäeval otsustas Riigikohtu loakogu menetlusse mitte võtta endise kohtutäituri Reet Vokki kassatsioonkaebust.

Seega jõustus Tallinna Ringkonnakohtu otsus, mille kohaselt jäi jõusse Vokki ametist vabastamine ning talle ei mõistetud välja hüvitist.

Reet Vokk vabastati kohtutäituri ametist 16.augustil2004 seoses viivitustega sissenõudjatele raha ülekandmisel ja sularaha deposiitarvele maksmisel ning sularaha kviitungitele ebaõigete andmete kandmisega järelevalveorgani eksitamise eesmärgil.

Vokk vaidlustas justiitsministri käskkirjad distsiplinaarmenetluse algatamise, distsiplinaarkaristuse määramise ja ametist vabastamise kohta ning nõudis hüvitist oma kuue kuu sissetuleku ulatuses. Ühtlasi palus Vokk kohtul tuvastada õigusvastasus justiitsministeeriumi tegevuses.

Pärnu Halduskohus rahuldas Reet Vokki kaebuse osaliselt - tühistati justiitsministri käskkirjad Reet Vokkile distsiplinaarkaristuse määramise ja tema ametist vabastamise kohta ning mõisteti ka Vokki taotletud hüvitis. Otsus kaevati edasi ning Tallinna Ringkonnakohus tühistas Pärnu Halduskohtu otsuse 31.oktoobril 2005.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing