Lõuna-eestlased nõuavad haigla jätkamist

10. veebruar 2006, 17:19

Lõuna-Eesti avaliku elu tegelased esitasid pöördumise, milles nõuavad kohalikku haigla jätkamist üldhaiglana.

Täna Võru Maavalitsuses toimunud arutelul allkirjastasid Võru Maavanem Ülo Tulik, Lõuna-Eesti Haigla peaarst Rein Kermes, nõukogu esimees Kurmet Müürsepp, Võrumaa Omavalitsuste Liidu esimees Kalvi Kõva ning Riigikogu liikmed Robert Lepikson, Mait Klaassen, Tiit Niilo ja Ivari Padar avaliku pöördumise sotsiaalminister Jaak Aabile ning Eesti Haigekassale, milles soovitakse Lõuna-Eesti Haigla jätkamist üldhaiglana.

“Tegemist on maakonna jaoks ülimalt olulise küsimusega. Juhul kui Lõuna-Eesti Haigla peaks muutuma maakonnahaiglast hooldusravihaiglaks/tervisekeskuseks, tulenevalt haigekassast saadava raha ebapiisavusest, kujutab see ohtu maakonna elanike tervisele ning igapäevelule. Eriti võib olukord teravduda maakonda tabava kriisisituatsiooni korral, mistõttu otsustasime allkirjastada avalduse, mille kaudu juhime tähelepanu olukorra tõsidusele,” sõnas maavanem Ülo Tulik.

Allkirjastatud avalduse kohaselt soovitakse maakonnakeskustes asuvate kõikide haiglate sealhulgas Lõuna-Eesti Haigla jätkamist üldhaiglatena ning oodatakse sotsiaalminister Jaak Aabilt ning Eesti Haigekassalt vastust, et kindlustada Lõuna-Eesti Haigla ning teiste maakonnannahaiglate lepingumahu minimaalselt 8% kasv võrreldes 2005. aasta tegelikuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing