Vene börsi kiire tõus on riskantne

17. veebruar 2006, 10:12

Venemaa finantsjärelevalve juht Oleg Vjugin hoiatas, et Vene börsi kiire tõus on majanduse põhinäitajatest ette läinud ning „kätkeb ohte”.

Aktsiaindeks RTS kerkis mullu 83% ning on selle aasta algusest kerkinud veel 20%, kirjutab Financial Times. Selline kiire kasv ei ole mitte üksnes majanduslikult põhjendamatu, vaid kätkeb endas ohte,” ütles Vjugin.

Vjugini sõnul on Venemaa aktsiaturg praegu küll selliste riikide grupis, kus kasv on stabiilne, kuid ohtlikult lähedal piirile, kust edasi tulevad riigid nagu Lõuna-Aafrika ja Tai, kus aktsiaturul on kohunud „mullid”. Börsi väärtus ületab neis riikides SKP kuni kaks korda, kuid turud on väga volatiilsed ja investoritele riskantsed.

Venemaa majandusministri German Grefi sõnul on börsiväärtus 600 miljardit dollarit praegu ligi 79% Venemaa SKPst.

Vjugin pani Venemaa valitsusele ette kapitaliturgude reformikava, mis näeb ette turu infrastruktuuri parandamise, regulatiivsete tõkete vähendamise kapitaliturule juurdepääsuks ning finantsaruandluse kvaliteedi tõstmise.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing