Grindeksi aktsia rallis

Peeter Teder 22. veebruar 2006, 00:00

Eile oli rõõmus päev Läti ravimifirma Grindeksi aktsionäridele. Firma avaldas head eelmise aasta majandustulemused, mis kergitasid aktsia hinda 9,3 protsenti. Tallinna Farmaatsiatehase suuromaniku aktsia sulgus eile 6,23 lati tasemel.

Ka USA aktsiad alustasid eile Home Depot' juhtimisel kauplemispäeva positiivse noodiga. Home Depot teatas 23protsendilisest kasumikasvust neljandas kvartalis, mis ületas analüütikute ootusi. See suurendas optimismi, et eelmistel nädalatel aset leidnud hinnatõus jätkub ka sellel nädalal. Home Depot' aktsia hind kerkis 2,2 protsenti ja väärtpaber maksis 42,77 dollarit.

Indeksite ülespoole liikumist pidurdas siiski Wal-Marti aktsia hinna langus ja Föderaalreservi viimase istungi märkmete ootus. Spekuleeriti, et Fedi märkmed viitavad edasisele rahapoliitika karmistamise vajadusele, mis mõjub halvasti aktsiate hindadele. Märkmed avaldati öösel vastu tänast meie aja järgi.

Euroopa aktsiad tõusid eile, sest Saksa energiagigandi E.ONi ülevõtmispakkumine Hispaania energiafirmale Endesa vallandas kommunaalteenuste firmade aktsiate seas tõusulaine. E.ON pakkus Hispaania suurima energiafirma eest 29,1 miljardit eurot (455 miljardit krooni) ehk 27,5 eurot aktsia kohta.

Turg spekuleeris, et mullu sügisel Endesale ülevõtmispakkumise teinud Gas Natural vastab E.ONi pakkumisele veelgi suurema pakkumisega. Endesa aktsia tegi ülevõtmisspekulatsioonide peale 9,1-protsendise hüppe ning maksis 27,79 eurot. E.ONi aktsia tõusis 3 protsenti, makstes 96,27 eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:47
Otsi:

Ava täpsem otsing