Lauri Matsulevitš • 21. veebruar 2006 kell 15:25

Kalevi tütarfirma hakkab juustu tootma

Kalev tütarettevõtja AS Kalev Paide Tootmine sai eile Valmetek Invest ASi 31% aktsiate omanikuks, teatas firma börsile.

Koos kahe kaasaktsionäriga kavatseb AS Kalev Paide Tootmine käivitada Valmetek Invest ASis juustutootmise. 'ASi Kalev grupi strateegiline valik on olla efektiivseim toiduainete tootja kõigis piirkondades, kus tegutsetakse,' seisab teates. 'See tingis ka tootmise laiendamise vajaduse tütarettevõtjas AS Kalev Paide Tootmine.'

AS Kalev Paide Tootmine omas vara (seadmed, kinnistu jm), mida on võimalik senisest efektiivsemalt kasutada. Seetõttu võõrandati nimetatud vara Valmetek Invest ASile ning võõrandamistehingutest tekkinud nõuded tasaarveldati 20 miljoni krooni ulatuses Valmetek Invest ASi aktsiakapitali suurendamise käigus.

Hetkel kuum