Apple hakkas filme müüma

13. september 2006, 10:24

Apple hakkas eilsest lisaks muusikapaladele internetis filme müüma.

iTunes internetikauplus pakub Disney stuudio filme 14,99 dollari (184 krooni) eest. Filmid tulevad internetti samal päeval, kui lastakse välja filmi DVD, kirjutas Bloomberg. Vanemad filmid maksavad 9,99 dollarit. Filmi laadimine kiire ühendusega kestab 30 minutit.

iTunes muusikapoel on USA legaalsel online-muusikaturul 88protsendiline turuosa ning on suuruselt viies muusika jaemüüja. Järgmisel aastal on kavas mööduda Amazonist.

Lisaks alandas Apple iPodide hindu ning tõi turule tikutopsi suuruse iPod Shuffle"i. Uutel iPodidel on 60% eredamad ekraanid ning pikem aku kestvus, rääkis Apple"i juht Steve Jobs.

Väikseim iPod Shuffle maksab nüüd 79 dollarit. 'See võib kasvatada müüki madalamad hinnakategoorias,' kommenteeris Oakbrook Investmentsi fondihaldur Janna Simpson. 'Sellise toote võib anda ka väikesele lapsele ning selle kaotamine ei ole sama, mis 300dollarilise iPodi kaotamine.'

Järgmise aasta esimeses kvartalis toob Apple turule iTV - 299 dollarit maksva seadme, mille kaudu saab filme ka tavalisest telerist vaadata. Toode peab toetama filmide müüki ning kompenseerima laiaekraanilise video-iPodi puudumise.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing