Priit Sauk: Ehitusbuum jätkub ka aastal 2007

21. september 2006, 16:52

YIT Ehituse juhatuse esimees Priit Sauk
kinnitas Äripäeva konverentsil ehitusbuumi jätkumist ka aastal 2007.

"Riik lükkab ise ka seda ehitusbuumi tagant," lausus Sauk. "Ka Eesti arhitektidel on soov eristuda ja erineda, seepärast ehitatakse väga erinevaid asju." Riskifaktorina nägi Sauk hetkel oskamatust valida õigeid töid. "Kindlasti on meil see risk, milliseid töid valida ja kuidas neid riske hinnata. Edukad on need, kes oskavad oma riske hajutada ja jagada," lisab Sauk.

Sauki sõnul on tihe ehitus viimasel ajal metsa kolinud. " Jätkuv trend on korterelamute ehitus, kuid väga tihe ehitamine on läinud lahti Tallinna äärealadel." Samuti soovitas Sauk alltöötegijaid mitte liiga tihti vahetada. " Kasutame rohkem kindlaid alltöötegijaid, sest nii on riskid väiksemad ning see on meie jaoks parem."

Lisaks tõdes Sauk, et Eestis on tööjõuprobleem, sest näiteks Eestis töötav ehitaja saab Soomes sama töö eest kolmaniku võrra kõrgemat palka. Samuti on Eestis palju ümbrikupalkasid. " Meid kontrollis eelmisel aastal näiteks maksuamet, ümbrikupalkade teemal, kuid tulemus oli neil null," lisas Sauk. Kohaliku ehitaja eelis võrreldes välisomanikuga on see, et kohalik tunneb turgu ja on valmis vastu võtma suuremaid riske. " Samas võib kohalik omanik teha emotsionaalseid ja läbikaalutlemata otsuseid."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. September 2006, 16:51
Otsi:

Ava täpsem otsing