Emapalk peabki naiste tööhõivet vähendama

Annika Matson 20. oktoober 2006, 12:55

Äripäeva esmaspäevane juhtkiri leiab, et
peretoetuste mõjul peabki naiste tööhõive vähenema.

Eestil tuleb tegemist teha probleemidega, mis enamikku riike ainult rõõmustaks: näiteks väidetavalt liiga kiire majanduskasv, kinnisvarabuum, tööjõupuudus. Viimast teravdab hästi käivitunud vanemahüvitise maksmine, üldse peretoetuste süsteem, mis on jõudsalt naiskollektiivide ridu harvendanud.

Äripäeva arvates pole midagi katki, kui naiste tööhõive väheneb ja naistel on võimalus rohkem pühenduda lastele. Ja ka perele.

Ja tegelikult ei sunni peretoetuste süsteem noort naist koju – lastekarja ja pottide-pannide juurde. Inimese valik on vabatahtlik. Aga kui vanemahüvitis ja muud meetmed meelitavad emad lastega koju – on see väga hea.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2006, 13:43
Otsi:

Ava täpsem otsing