2. november 2006 kell 8:15

Kruuda loob ärimeeste rinnet prokuratuuri vastu

Kalevi omanik Oliver Kruuda kutsub ettevõtjaid üles nõudma, et prokuratuur selgitaks inimeste vahi all hoidmist maa-ameti kriminaalasjas, kirjutas Eesti Ekspress.

Kruuda saatis tööandjate keskliidule ja suurettevõtjate assotsiatsioonile eelmisel reedel ettepaneku diskussiooniks. "Oleks aeg seda teemat käsitleda ka neil, kes inimestele tööd annavad ja asja edasi viivad," põhjendas Kruuda oma algatust Ekspressile. "Aga ettevõtjad istuvad pea liiva all. Vahepeal on Aadu ära maetud. Oleks vaja tarmukus kokku võtta ja midagi arvata." Kruuda tunneb kolmest vahistatust isiklikult ärimees Einar Vettust: "Ta on Tallinna linna elu aidanud küll."

Vettuse vangis pidamine eeluurimise ajal on Kruuda arvates enam kui küsitav: "Maksumaksja maksab! Miks ei kasutata kautsjoni vastu vabastamist?"

Kolmapäeval välismaal viibinud Kruuda ei teadnud veel, kui suurt vastukaja on tema üleskutse ettevõtjate hulgas tekitanud.

Suurettevõtjate assotsiatsiooni juhatuse liikme Tiit Vähi sõnul tuleb oodata uurimise tulemusi: "Maadevahetused ise on juriidiliselt korrektsed. Kui kellelegi maksti millegi eest altkäemaksu, tuleb süüdlasi karistada. Kui aga inimesed lastakse lahti ja kahtlustused ei leia kinnitust, siis tuleb assotsiatsioonil Kruuda esitatud küsimus üles tõsta."

Hetkel kuum