• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Danske Bank saab sillapea idaturul

  Tehingu maksumus on 4,05 miljardit eurot, mis osa analüütikute hinnangul on soolane, kuid tehingu osapooled rahul olid summaga rahul.
  "Müügihind tuli oodatust kõrgem," tõdes Sampo veebilehel kontserni juht ja suuromanik Björn Wahlroos, kelle isiklike aktsiate hind (Wahlroosil on 11,7 miljonit Sampo kontserni aktsiat) kerkis eile tänu Sampo aktsia tõusule ligi 16 miljoni euro võrra.
  Ka Danske Banki tegevjuht Peter Straarup möönis, et hind on kõrge, kuid igat senti väärt. "Saame juurde üle miljoni kliendi ning Soomes 15-20% turuosaga panga. See on Soome suuruselt teine ärikliente teenindav pank, millel on ka Balti riikides kolm panka, mis kasvavad väga kiiresti. Lisaks on Sampol väike pank Venemaal. Saame hästi töötava panga, mis teenib palju raha," ütles Straarup Taani uudistekanalile RB-Börsen.
  Taani suurim majandusleht kirjutas eile, kuidas Danske Bank on oma alalhoidliku strateegiaga Balti rongist maha jäänud. 70% Balti turust on agressiivselt Ida-Euroopale panustanud Rootsi SEB ja Swedbanki käes, mis teenisid piirkonnast vastavalt 21% ja 25% oma üheksa kuu kasumist. Straarup põhjendas huvipuudust artiklis Balti turu väiksuse ning madala elatustasemega.
  Küll aga sobivad Ida-Euroopa turud Danske Banki strateegiaga, mis näeb ette laieneda sinna, kus kasv on kiirem kui Euroopa keskmine. Viimane suurem ost oli kaks Iiri panka 2005. a. Sampo ostuga on Danske nüüd esindatud kõigis Põhjala riikides peale Islandi.
  Sampo teenib pangandusharu müügist 2,9 miljardit eurot ning jätkab kindlustuskontsernina. Enne tehingu lõpuleviimist maksab Sampo Pank 25 miljonit eurot dividendideks.
  Sampo Panga Eesti üksuse juhi Aivar Rehe sõnul ei muutu omanikuvahetus klientide jaoks midagi. Plaanis on jätkata kiiret kasvu, et tõsta praegune 10% osakaal Eesti turul 15-le. Millal Sampo tütarpangad Balti riikides Danske Banki süsteemidega integreeritakse ja kas on oodata muudatusi juhtimises või eesmärkides, ei osanud Rehe eile kommenteerida. Kindlasti oli tehing Balti riikide jaoks aga "uus tugev stabiilsuse sõnum, mis loob uued võimalused". Näiteks uute tehnoloogiliste toodete näol, kuna Danske Bank paneb rõhku info- ja pangatehnoloogilisele arengule, ütles Rehe.
  Danske Banki pearivaal Põhjalas on Nordea, mis näeb Soomes konkurentsi teravnemist eelkõige suurte äriklientide pärast. Ka Balti riikides läheb olukord pinevamaks. "Danske Banki puhul on tegemist tugeva ja olulise tegijaga, kelle tulek suurendab kindlasti konkurentsi Baltimaade pangandusturgudel," kommenteeris Nordea Eesti juht Vahur Kraft..
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Krüptoturul suur langus: bitcoin poole aasta madalaimal tasemel
Bitcoin langes täna poole aasta madalaimale tasemele ja ligi veerand miljonit kauplejat oli sunnitud positsioonid sulgema kui krüptovaluutad tehnoloogiaaktsiate kannul langemist jätkasid.
Bitcoin langes täna poole aasta madalaimale tasemele ja ligi veerand miljonit kauplejat oli sunnitud positsioonid sulgema kui krüptovaluutad tehnoloogiaaktsiate kannul langemist jätkasid.
Tehniline viga lükkas Tallinki reisi Turust Stockholmi päeva võrra edasi
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Siiri Lahe: valitsus tegi tööstusele hädavajaliku otsuse
Valitsuse otsus kompenseerida äritarbijale jaanuarist märtsini 100% elektri võrgutasust on Estonian Celli juhatuse liikme Siiri Lahe sõnul tööstusele hädavajalik otsus.
Valitsuse otsus kompenseerida äritarbijale jaanuarist märtsini 100% elektri võrgutasust on Estonian Celli juhatuse liikme Siiri Lahe sõnul tööstusele hädavajalik otsus.