Anne Oja • 12. november 2006 kell 22:00

Wiiralti kaslaste oksjon lükkas käima Radevallide kunstigaleriid

Visandliku, kuid armsa 20,8 × 23,9 sentimeetrise teose lõpphinnaks kujunes möödunud reedel pärast pakkumisümbrike avamist 48 500 krooni.

Galerii juhataja Kristiina Radevall ütles, et kunstipubliku huvi möödunud sajandi esimesel poolel tegutsenud Eduard Wiiralti vastu on äärmiselt suur. Noor naine ise jõudis kunstivahendamise juurde perekondlike traditsioonide ja sidemete tõttu.

Kristiina Radevalli sõnul paigutatrakse praegu sageli kinnisvara müügist vabanenud raha kunsti. Seetõttu oli oksjoniga tipnenud Wiiralti kaslaste näitus äsja alustanud kunstigaleriile ka n-ö kindlaks valikuks.

Viimaste aastate kunstioksjonitel on Wiiralti graafiliste lehtede hinnad sööstnud taevasse nagu raketid. Need on kujunenud armastatuimateks ostu-müügiartikliteks.

Näiteks kunstigalerii Haus müüs oma tänavusel sügisoksjonil kaheksa Wiiralti tööd, vaid üks graafiline leht jäi müümata.

Vaid paar päeva hiljem müüdi kaheteistkümnest oksjonile toodud Wiiralti graafilisest lehest neli rekordhinnaga, teatas hiljuti galerii Vaal. Wiiralti "Põrgu" (1930-1932) ja "Tiigri" (1937) eest oldi nõus loovutama koguni 232 000 ning 231 000 krooni.

Hetkel kuum