13. november 2006 kell 13:02

Uus Sakala ehitamisega otsustati oodata

AS Uus Sakala nõukogu otsustas mitte alustada uue Sakala keskuse ehitustöödega ning kuulata ära kultuuriministri ettepanekud uue kultuurikeskuse projekti tuleviku osas, teatas KPMS Partner.

AS Uus Sakala nõukogu liikme Tõnis Haaveli sõnul otsustati aeg maha võtta ning oodata kultuuriministri ettepanekuid. "Loodame ministriga lähiajal kohtuda ning võimalikud edasised arengustsenaariumid läbi arutada," kommenteeris Haavel.

Nõukogu liikme sõnul soovitakse uut kultuurikeskuse projekti ka avalikkusele põhjalikumalt tutvustada. "Eesmärk on endiselt sama - leida parim lahendus Tallinnas valitsevale kaasaegsete kultuuripindade nappuse probleemile," lisas Haavel.

AS Uus Sakala poolt eelmise nädala lõpus aadressil www.sakala.ee avatud veebilehel on esimeste päevadega uuele kultuurikeskusele toetust avaldanud üle 1200 inimese.

Senise kava kohaselt on uude Sakala keskusesse plaanis ehitada ligikaudu 17 000 ruutmeetrit kultuurifunktsioonidega pindasid. Kavas on rajada kultuuri-, konverentsi- ja vaba aja keskus koos 1800 kohalise multifunktsionaalse saali, kobarkino, väärtfilmikeskuse, kunstigalerii, jazziklubi, tantsustuudio, kohvikute ja palju muuga. "Kroonijuveeliks mõeldud suurt saali saavad edukalt kasutada nii kontserdi-, muusikali- kui konverentsikorraldajad - täna sellist kohta Tallinnas ei ole, kuigi nõudlus on väga suur," märkis ettevõtte juhatuse esimees Ilmar Kompus.

Algselt kompartei kongresside toimumispaigaks mõeldud nn Karla katedraal on viimastel aastatel seisnud praktiliselt kasutult. "Näiliselt korras pealispinna all on tegelikult peidus amortiseerunud ning kaasaegsete nõudmiste järgi kahjuks ka väga ebafunktsionaalne hoone," lisas Kompus.

2005. aasta jooksul toimus Sakala keskuses vaid 12 üritust, neist üksnes kuuel korral kasutati ka suurt saali. Alates 2006. aasta algusest on keskus halva tehnilise seisukorra tõttu suletud.

Hetkel kuum