• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meremehed tahavad kopsakat valuraha

  "Kui ametiühing on kõik faktid välja selgitanud, otsustame, kui palju kahju hüvitamise eest küsida," ütles Sandberg.
  Rootsi Meremeeste Ametiühingu (SEKO) ning Tallinki Silja Line'i esindajad kohtusid esmaspäeval Stockholmis, et arutada 25. oktoobril Silja Symphony pardal juhtunut. Laevafirma juhtkond vabandas meremeeste ees veel kord.
  Rootsi Meremeeste Ametiühing rõhutas nõudmist tagada õiglane personalipoliitika, lähtuda kollektiivkokkulepetest ja vajadust jätkata laevaliiklust Rootsi lipu all.
  Silja Symphonyl laamendanud Tallinki juhtidest on ära tuntud juhatuse esimees Enn Pant, juhatuse liige Andres Hunt ning Tallinki Soome juht Keijo Mehtonen. Väidetavalt keeldusid Tallinki juhid 25. oktoobril ühest laeva baarist pärast selle sulgemist lahkumast ning hakkasid end ise alkoholiga varustama. Rootsi ametiühingu väitel puhkes käsikähmlus laevafirma ühe juhi ning baaritöötaja vahel, mille käigus sai viimane hoobi vastu pead.
  Tallinki juhid on seni kommentaaridest Eesti ajakirjandusele hoidunud. Tallinki Soome üksuse juht Keijo Mehtonen ütles Soome lehele Taloussanomat, et meedias sääsest elevant tehtud. Ta lisas, et firma juhtidest keegi rüselemise pärast tagasi astuma ei pea.
  Rootsi telekanal TV 4 käis eile Äripäeva toimetuses ja intervjueeris Äripäeva peatoimetaja asetäitjat Raimo Ülaveret. Telekanal teeb saadet Tallinki juhtide käitumisest Silja Line'i laeval 25. oktoobri öösel.
  Telekanali esindajad uurisid põhjalikult, kuidas Enn Pant ja Ain Hanschmidt sõbraks said, kuidas Hanschmidt Tallinkis osaluse soetas ning kuidas Pant Tallinki Ühispanga laenudega üles ehitas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.