Mariliis Pinn • 14. november 2006 kell 22:00

Meremehed tahavad kopsakat valuraha

"Kui ametiühing on kõik faktid välja selgitanud, otsustame, kui palju kahju hüvitamise eest küsida," ütles Sandberg.

Rootsi Meremeeste Ametiühingu (SEKO) ning Tallinki Silja Line'i esindajad kohtusid esmaspäeval Stockholmis, et arutada 25. oktoobril Silja Symphony pardal juhtunut. Laevafirma juhtkond vabandas meremeeste ees veel kord.

Rootsi Meremeeste Ametiühing rõhutas nõudmist tagada õiglane personalipoliitika, lähtuda kollektiivkokkulepetest ja vajadust jätkata laevaliiklust Rootsi lipu all.

Silja Symphonyl laamendanud Tallinki juhtidest on ära tuntud juhatuse esimees Enn Pant, juhatuse liige Andres Hunt ning Tallinki Soome juht Keijo Mehtonen. Väidetavalt keeldusid Tallinki juhid 25. oktoobril ühest laeva baarist pärast selle sulgemist lahkumast ning hakkasid end ise alkoholiga varustama. Rootsi ametiühingu väitel puhkes käsikähmlus laevafirma ühe juhi ning baaritöötaja vahel, mille käigus sai viimane hoobi vastu pead.

Tallinki juhid on seni kommentaaridest Eesti ajakirjandusele hoidunud. Tallinki Soome üksuse juht Keijo Mehtonen ütles Soome lehele Taloussanomat, et meedias sääsest elevant tehtud. Ta lisas, et firma juhtidest keegi rüselemise pärast tagasi astuma ei pea.

Rootsi telekanal TV 4 käis eile Äripäeva toimetuses ja intervjueeris Äripäeva peatoimetaja asetäitjat Raimo Ülaveret. Telekanal teeb saadet Tallinki juhtide käitumisest Silja Line'i laeval 25. oktoobri öösel.

Telekanali esindajad uurisid põhjalikult, kuidas Enn Pant ja Ain Hanschmidt sõbraks said, kuidas Hanschmidt Tallinkis osaluse soetas ning kuidas Pant Tallinki Ühispanga laenudega üles ehitas.

Hetkel kuum