Kodukontoris ei järgita arvutikasutuse turvanõudeid

ÄP 21. november 2006, 00:00

Kümnes riigis läbiviidud uuringust selgus, et paljud kontorist väljas töötavad inimesed ei austa ettevõtete turvanõuded. Näiteks logitakse end naabrite WiFisse, avatakse tundmatute saatjate e-kirju ning jagatakse arvutit firmas mittetöötavate inimestega.

Cisco Eesti juhi Endo Viirese sõnul investeerivad ettevõtted üha rohkem sisemiste IT-võrkude turvalisuse suurendamisse, kuid ei pööra piisavalt tähelepanu lahendustele, mis tagaksid turvalisuse näiteks sülearvutites. "Turvariskid muutuvad üha suuremaks, kuna aina enam töötajaid töötab väljaspool kontorit. See suurendab ettevõtte tootlikkust, kuid seab ärialase ja inimeste eraelulise turvalisuse löögi alla," ütles Viires.

Uuringust selgus, et viiendik kontorist väljas töötavatest inimestest jagab arvutit tuttavatega, kümnendik kasutab võõrast traadita internetivõrku, veerand avab tundmatute e-kirjade manuseid.

Enamik küsitletutest kinnitas teadlikkust turvalisuse tähtsusest, samas tunnistati, et tegelikkuses neid põhimõtteid sageli ei järgita. IT-firma Cisco tellitud uuringus küsitleti tuhandet kodus tööd tegevat inimest mitmel mandril.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing