• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sädelev džässileedi Tallinnas

  Homne Dee Dee Bridgewateri kontsert kujuneb meie tänavuse džässielu üheks tipphetkeks, sest tegemist on lauljatariga, kes kuulub maailma vokaaldžässi absoluutsesse tippu juba aastakümneid.
  Teda on kutsutud sädelevaks džässisaadikuks ja džässikalliskiviks. Ta on tema ise, unikaalse hääle ja tõlgendusoskusega lauljatar, kes ei kõigu publiku meelitamisele keskenduvate muusikanähtuste tõmbetuules. Dee Dee Bridgewater on lauljatar, kelle armastus muusika vastu liigutab ka neid, kelle eelistustes jääb džäss äärealale.
  Isikupärane, elegantne ja karismaatiline lauljatar köidab hetkest, kui ta publiku ette astub. Džässivokalistidest kuulub ta samasse kategooriasse kui Eestit kevadel külastanud Dianne Reeves. 1980ndaist Prantsusmaal elavat lauljatari kuuleb esinemas üle maailma suurimatel džässifestivalidel vaid peaesineja staatuses.
  Džässiajakirjade DownBeat ning JazzTimes edetabelites on ta alati väljavalitute hulgas. Bridgewater on ka tunnustatud näitleja, kes on saanud ovatsioone nii Broadwayl kui ka Tokio, Londoni ja Pariisi teatrilavadel. Ta on võitnud kaks Grammyt, Tony ja Laurence Oliver' auhinna.
  Bridgewateri kontserdikavad on sügavuti läbi mõeldud ja tervikuks vormitud. Tavaliselt tegeleb ta ühe kava tarvis lugude leidmisega aastaid. Need on kui jutustused inimestest või paikadest või nähtustest, mis väljenduvad muusikas. Bridgewater valdab vokaalselt nõudlikku muusikat mängleva kergusega, mõjub lavalt kui pühendunud sõbralik vestluskaaslane, kes soovib jagada oma lugu, nii selle rõõme kui ka kurbi hetki. Tema suur hääleulatus ning vokaaltehniline virtuoossus lisavad muusikale värve, mida noodikirja sisse kirjutada ei saa. Tema muusikalistest läbielamistest kontserdil võib kiirata päiksesooja hellust ning pisarateni viivat dramaatilisust.
  Eestis tutvustab ta muusikat oma viimaselt, 16ndalt plaadilt "J'ai deux amour", mis jõudis 2005. aastal ka Grammy nominentide hulka. See sisaldab prantsuse tuntumaid armastuslaule läbi aastakümnete. Lugudes on kummardus Edit Piafile, Josephine Bakerile, Betty Carterile.
  Lauljatar esitab enamiku neist lugudest originaalis -prantsuse keeles, ehkki need on kuulsaks lauldud ka inglise keeles.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.