Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sädelev džässileedi Tallinnas

  Homne Dee Dee Bridgewateri kontsert kujuneb meie tänavuse džässielu üheks tipphetkeks, sest tegemist on lauljatariga, kes kuulub maailma vokaaldžässi absoluutsesse tippu juba aastakümneid.
  Teda on kutsutud sädelevaks džässisaadikuks ja džässikalliskiviks. Ta on tema ise, unikaalse hääle ja tõlgendusoskusega lauljatar, kes ei kõigu publiku meelitamisele keskenduvate muusikanähtuste tõmbetuules. Dee Dee Bridgewater on lauljatar, kelle armastus muusika vastu liigutab ka neid, kelle eelistustes jääb džäss äärealale.
  Isikupärane, elegantne ja karismaatiline lauljatar köidab hetkest, kui ta publiku ette astub. Džässivokalistidest kuulub ta samasse kategooriasse kui Eestit kevadel külastanud Dianne Reeves. 1980ndaist Prantsusmaal elavat lauljatari kuuleb esinemas üle maailma suurimatel džässifestivalidel vaid peaesineja staatuses.
  Džässiajakirjade DownBeat ning JazzTimes edetabelites on ta alati väljavalitute hulgas. Bridgewater on ka tunnustatud näitleja, kes on saanud ovatsioone nii Broadwayl kui ka Tokio, Londoni ja Pariisi teatrilavadel. Ta on võitnud kaks Grammyt, Tony ja Laurence Oliver' auhinna.
  Bridgewateri kontserdikavad on sügavuti läbi mõeldud ja tervikuks vormitud. Tavaliselt tegeleb ta ühe kava tarvis lugude leidmisega aastaid. Need on kui jutustused inimestest või paikadest või nähtustest, mis väljenduvad muusikas. Bridgewater valdab vokaalselt nõudlikku muusikat mängleva kergusega, mõjub lavalt kui pühendunud sõbralik vestluskaaslane, kes soovib jagada oma lugu, nii selle rõõme kui ka kurbi hetki. Tema suur hääleulatus ning vokaaltehniline virtuoossus lisavad muusikale värve, mida noodikirja sisse kirjutada ei saa. Tema muusikalistest läbielamistest kontserdil võib kiirata päiksesooja hellust ning pisarateni viivat dramaatilisust.
  Eestis tutvustab ta muusikat oma viimaselt, 16ndalt plaadilt "J'ai deux amour", mis jõudis 2005. aastal ka Grammy nominentide hulka. See sisaldab prantsuse tuntumaid armastuslaule läbi aastakümnete. Lugudes on kummardus Edit Piafile, Josephine Bakerile, Betty Carterile.
  Lauljatar esitab enamiku neist lugudest originaalis -prantsuse keeles, ehkki need on kuulsaks lauldud ka inglise keeles.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele juhtimis- ja elutarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Uus ärikogukond ReStaffy aitab ettevõtetel kiirelt ja kvaliteetselt erinevaid teenuseid müüa ja sisse osta
Idufirma ReStaffy lõi rahvusvahelisel platvormi, kus ettevõtted saavad tasuta kuulutada, milliseid teenuseid või tööülesandeid soovivad nad teistelt firmadelt sisse osta (ingl keeles outsoursing) ja milliseid teistele hoopis müüa.
Idufirma ReStaffy lõi rahvusvahelisel platvormi, kus ettevõtted saavad tasuta kuulutada, milliseid teenuseid või tööülesandeid soovivad nad teistelt firmadelt sisse osta (ingl keeles outsoursing) ja milliseid teistele hoopis müüa.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.