Harju tänava liuväli on suurem kui Riia või Berliini oma

18. detsember 2006, 16:08

Harju tänava liuvälja avamine lükkub sooja
ilma tõttu edasi.

Tallinna esimene tehisjääga liuväli, mis asub vanalinnas Harju tänava haljasalal, avatakse, siis kui jääkate saavutab piisava paksuse, teatas linnavalitsus. Kiirustamine liuvälja avamisega võib jääkatet kahjustada. „Me kõik loodame, et saame veel sel aastal Harju tänava liuväljal uisutada,” ütles liuvälja eest hoolt kandva HK Halli tegevjuht Fred Randver.

Randveri sõnul võimaldab väljaku alla peidetud võimas tehnika uisuväljakut töös hoida ka siis, kui termomeeter näitab õues 10–15 soojakraadi.

Harju tänava 1350-ruutmeetrine liuväli on mõõtmetelt suurem kui Riia või Berliini uisuväljakud. Korraga mahub jääle kuni 125 inimest. Lisaks uisutamisele saab liuväljal korraldada võistlusi ja mängida curlingut. Harju tänava liuvälja juures avab lisaks uisulaenutusele uksed kohvik. Tunniajalise uiskude laenutuse eest tuleb maksta 15, 20 või 30 krooni.

Jääle pääseb olenevalt vanusest ja nädalapäevast 30–60-kroonise piletiga. Tööpäevadel on Tallinna kooliõpilastele liuväli tasuta.

„Naaberlinnade kogemus on näidanud, et uisutamine kogub vaba aja veetmise võimalusena populaarsust. Näiteks Helsingis ja Stockholmis on külmal talvel avatud ligi paarkümmend liuvälja ja külastajatest puudust ei tule,” ütles abilinnapea Olga Sõtnik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2006, 16:20
Otsi:

Ava täpsem otsing