Kohus karistas endist kohtutäiturit kuritarvituse eest aastase vangistusega

Gea Velthut-Sokka 20. detsember 2006, 00:00

Karistust ei pöörata siiski kohe täitmisele, kui Kadak ei pane kolmeaastase katseaja jooksul tahtlikult toime uut kuritegu.

Süüdistuse järgi kuritarvitas Kadak Tallinna linnakohtu täitevosakonna kohtutäiturina 2000. aastal oma ametiseisundit ning müüs võlglase teadmata, ebaseaduslikult ning turuhinnast tunduvalt odavamalt maha tema korteri. Kohtutäitur ei selgitanud välja võlglasele kuuluvat muud vallasvara ning müüs võlglase vähemalt 370 000 krooni maksva korteri maha 130 000 krooniga.

Kadakut süüdistati ka kelmuses, kuid siin mõistis kohus endise täituri õigeks. Süüdistuse järgi aitas Kadak 2000. aasta detsembris oma tuttaval petta välja ühe 16 000 krooni võlgu olnud mehe korteri Tallinnas Paldiski maanteel. Kadak sõlmis koos võltsdokumentidega varustatud ja notari juures võlglasena esinenud mehega võlglase korteri ostu-müügilepingu, mistõttu korteri tegelik omanik jäi oma alaealiste lastega lageda taeva alla.

Praegu töötab Kadak tööturuametis konsultandina. "Ma ei ole kohtuotsusega rahul ning kindlasti kaebame edasi," kommenteeris ta.

Kohtuotsuse lubas edasi kaevata ka prokurör Natalia Miilvee, kes ei ole nõus otsuse õigeksmõistva osaga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing