31. jaanuar 2007 kell 9:30

Abramovitši uus mootorjaht maksab viis miljardit krooni

Saksamaal Hamburgis alustati range saladuskatte all luksusjahi Eclipse ehitamist. Laeva tellis Venemaa rikkaim mees Roman Abramovitš, kellel tuleb selle eest välja käia 300 miljonit eurot ehk ümmarguselt viis miljardit Eesti krooni.

Venemaa rikkaimal mehel Roman Abramovitšil on kallid hobid, kirjutas SL Õhtuleht. Londoni jalgpallimeeskonda FC Chelsea on ta investeerinud üle 400 miljoni euro. Teine suurt raha nõudev harrastus on luksusjahid.

Maailma kõige autoriteetsemas rikkurite edetabelis, mida koostab äriajakiri Forbes, oli Roman Abramovitš mullu märtsis 18,2 miljardi dollariga (ca 220 miljardit Eesti krooni) 11. kohal. Ka tema praegune suurim mootorjaht Pelorus on pikkuselt omataoliste hulgas 11. kohal.

Selline positsioon Abramovitšit ei rahulda ning ta otsustas saada maailma suurima luksusjahi omanikuks.

Hetkel kuum