• OMX Baltic−0,49%299,81
  • OMX Riga−0,19%891,79
  • OMX Tallinn−0,23%2 063,95
  • OMX Vilnius0,32%1 203,4
  • S&P 5000,47%6 227,42
  • DOW 30−0,02%44 484,42
  • Nasdaq 0,94%20 393,13
  • FTSE 1000,37%8 807,56
  • Nikkei 2250,06%39 785,9
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%93,13
  • OMX Baltic−0,49%299,81
  • OMX Riga−0,19%891,79
  • OMX Tallinn−0,23%2 063,95
  • OMX Vilnius0,32%1 203,4
  • S&P 5000,47%6 227,42
  • DOW 30−0,02%44 484,42
  • Nasdaq 0,94%20 393,13
  • FTSE 1000,37%8 807,56
  • Nikkei 2250,06%39 785,9
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%93,13
  • 16.02.07, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tallinnas avas jälle uksed Tai restoran

Vähemalt kahte tai toitu teab iga vähegi trendikam toiduarmastaja - need on tom yam ja tom kha. Tom yam on vürtsikashapu selge leemega supp, kus lisaks seentele on kas kala, kana või krevette, tom kha on samuti vürtsikas, see tehakse kookospiimaga, sisu on eelmisega sarnane, seened ja kala, kana või krevetid. Veel on menüüs karritoidud - karripastadel baseeruvad vürtsikad kastmeroad, mida süüakse riisiga, mitmesugused vokiroad, tai suupisteid, millest meie jaoks tuntuim on Hiina köögist laenatud kevadrullid. Ja ka som tam - tailaste lemmiksalat, mida Taimaal tehakse rohelisest, veel valmimata papaiast ja on eriti tuline, Bangkoki menüüs on selle leebem porgandivariant. Menüüs on veel korralik valik taimetoite, kus köögivilja täiendatakse põhiliselt pähklite ja seentega.
Bangkoki kokad, kaks kena tailannat leiti Tai kokkade assotsiatsiooni presidendi abil, kes otsis välja sobivad inimesed ja koolitas neid juba kohapeal, et tai toitu põhjamaise maitsega veidike kohandada - et toidud ei oleks nii teravad. Ometi tuli omanikel veel kohapealgi teravusi tasandada - mis on vähevürtsikas tailaste jaoks, ei ole seda meie põhjamaisele maitsele. Praeguseks on mõlemale poolele sobiv tasakaal leitud, kuid kuna ühtegi toitu ei tehta varem valmis, saab teravust sööja soovi järgi juurde lisada.
Väike, 34kohaline restoran on ennast sisse seadnud keldris. Lauad on väikesed, enamik neist neljakohalised, privaatse ruumi loovad jämedatest bambusvartest vaheseinad. Bambus, orhideed ja paar Buda reljeefi suudavad keldrissse natukenegi eksootilist hubasust luua.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Bambus on eestlaste jaoks kahtlaselt kerge materjal, selle täienduseks on metallikunstnik Kalle Pruuden sisekujundust täiendanud raskest rauast baarileti, trepi ja välisuksega. Tõsidust lisavad ka tumepruunid seinad. Esimesed kuud on läinud edukalt, neljapäevast alates võiks õhtusööki planeerides kohad eelnevalt kinni panna.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 13 p 22 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele