20. juuni 2007 kell 8:49

Viru arendajad: Savisaar peaks kohtlema kõiki ettevõtjaid võrdselt

Seoses Viru väljakule kerkiva 7korruselise hotelliga leiavad Viru Keskuse arendajad, et tänane Tallinna Linnavalitsus ei kohtle ettevõtjaid võrdsetel alustel.

Tallinna Linnavalitsuse seadusevastase viivitamise vastu Viru Keskuse juurdeehitusega on huvi tundnud ka Soome-Eesti Kaubanduskoda, teatasid arendajad.

„Viru Keskuse juurdeehitusega toimuv viivitamine on äärmiselt murettekitav,” ütles Soome-Eesti Kaubanduskoja juhatuse esimees Pasi Harttunen. „Arvestades, kui kiiresti toimub ehitusprotsess mujal Tallinna kesklinnas, on aastatepikkune viivitamine Viru juurdeehitusega mõistetamatu. Siiani olen olnud arvamusel, et Eestis on võimalik abi loota kohtust, kuid antud juhtumi puhul tundub, et ka kohtuotsused ei ole protsessi kulgu kiirendanud. Loodan siiski, et Tallinna Linnavalitsusel on jõudu ja tahet jõuda antud juhtumi osas arendajatega kokkuleppele.”

Pontos Oy on investeerinud viimase 10 aasta jooksul kokku Tallinna kesklinna üle 1500 miljoni krooni.

”Pontos Oy on olnud läbi aegade Tallinna linnas üks suuremaid investoreid,” ütles Pontos Oy Eesti direktor Yrjö Vanhanen. ”Olen seda meelt, et Tallinn ei ole veel valmis ning välismaalt tulevad investeeringud on endiselt Tallinnale olulised, et pidada sammu teiste Baltimaade pealinnadega. Ebavõrdne ettevõtluskeskkond, kus seaduste täitmine ei anna arendajale garantiid, on aga potentsiaalsetele investoritele väga tugev ohu märk.”

Vaatamata ringkonnakohtu otsusele jätkab Tallinna linnavalitsus viivitamist Viru Keskuse juurdeehituse loa väljastamisega. Viivituse ühe põhjusena on toodud hoone lähedus vanalinnale.

1996 kuulutati linna algatusel välja Viru Keskuse arendamise konkurss, et leida lahendus linna keskse ruumi ning bussiliikluse korrastamiseks. Võitnud kavandi detailplaneering, mille üheks osaks oli ka hotelli juurdeehitus, kehtestati 6. mail 1999. Viru Keskus valmis aastal 2004, välja ehitamata jäi veel detailplaneeringuga kinnitatud juurdeehitus. Valmis ehitatud Viru Keskust ning bussijaama peetakse üheks Eesti kõige edukamakas avaliku- ja ärisektori ühisrajatiseks.

Hetkel kuum