Tallinnas Kristiine Keskuses avatakse
oktoobri esimesel nädalal uus pitsarestoran, söögikoha tegevjuhi Tiit Kivisaare
sõnul plaanitakse esimeste kuude jooksul klientide taskuid kergendada miljoni
krooni võrra.
Investeeringud uude pitsarestorani küündivad mitmete miljonite kroonideni. "Kui arvestada, et korralik köök maksab miljoni - uued ventilatsioonid, köögid, kvaliteetne saalisisustus ja mööbel. Ehitamine läheb maksma miljoni, siis võib arvata, et 3-5 miljoni vahemikku see jääb," märkis Cilija Eesti juhataja Kivisaar aripaev.ee-le ning lisas, et täpset investeeringusumma avaldamist ei soovi ka Leedu emafirma.
"Investeeringud on suured ja pikaajalised, sest kohad tuleb põhjalikult ümber ehitada," märkis Kivisaar. Tema sõnul plaanib oktoobri esimesel nädalal uksed avav pitsarestoran esimeste kuudega käivet teha miljoni krooni kandis.
"Ettevõtte ambitsioonid on suured, kindlasti ei taha me piirduda ainult Tallinnaga. Eesmärk on ikkagi teha korralik kett üle terve riigi. Praegu oleme arvestanud, et avame 2-3 kohta aastas, kõigepealt Tallinnas ja siis teistes linnades, märkis Kivisaar ning lisas, et Tallinnas on juba sõlmitud ka vastavad pikaajalised lepingud sobilike rendipindadega.
Esimene restoran avatakse Kristiine Keskuses, teine on plaanitud Stockmanni lähedale. "Ülejäänud kohtade osas kergitaks saladuskatet ehk natuke hiljem, sest kõik sõltub ka sellest, kas me leiame sobilikud pinnad," nentis Kivisaar.
Tema sõnul on Eesti turg niivõrd väike, et iga uus tulija muudab olukorda. "Me ei alahinda ühtegi konkurenti, aga meie eesmärgiks on saada suurimaks pitsarestoranide ketiks Eestis," märkis ambitsioonikas tegevjuht ning lisas, et nende söögikoha eeliseks võrreldes teiste pitsakohtadega Eestis on seinast-seina külastajaskond, samuti kõrgekvaliteetne toit koos ühtsete eesmärkidega meeskonnaga.
Leedu ja Läti toitlustusturu liidril Cilijal on tuleviku osas suured plaanid. "Ettevõttel on ambitsioonikas visioon saada suurimaks ja populaarseimaks toitlustusketiks Euroopas. Kui me ei erineks oma hea toidu ja teeninduse poolest, siis ei saaks me ju nii edukad olla. Miks peaks Eestis teisiti minema?" provotseeris Kivisaar ning lisas, et nende ettevõtte näol on tegemist ikkagi restoranide keti, mitte kiirtoidu söögikohtadega. "Eestisse laienemine polnud Leedu ettevõtte jaoks niisama uitmõttest ajendatud otsus," märkis Kivisaar. Tema sõnul nägi juhtkond siin perspektiivi.
Praegu ühendab ettevõte 52 "Cili" restorani ja kohvikut Leedus ning 26 restorani Lätis, Poolas, Ukrainas ja Rumeenias. Ettevõte alustas oma tegevust 1997.aastal esimese "Cili pica" restorani avamisega Vilniuses.