Sojaubade hind 19 aasta kõrgtasemel

Romet Kreek 16. november 2007, 00:00

Sojaubade hind tõusis 19 aasta kõrgeima tasemeni, kuna arvatakse, et suurim importöör Hiina suurendab oste.

Kümne kuuga on Hiina sojaubade import kasvanud aastataguse ajaga võrrelduna 81 protsenti.

"Hiina kavandatud ostud tulevad seekord kõrge hinna juures, kasvatades nõudlust vähese pakkumise taustal," kommenteeris Bloombergile Wang Wei ettevõttest Liaoning Cifco Futures. "Turul oodatakse, et Hiina alandaks impordimakse."

Jaanuarikuise tarnetähtajaga sojaubade hind tõusis Chicagos 0,4 protsenti, 10,8325 dollarini buššelist. USA põllumehed on vähendanud sojaubade aluse pindala 12 aasta väikseimaks, et kasvatada rohkem maisi.

Ka nisu hind kerkis, selle põhjustas kuivast ilmast tingitud talinisusaagi halvenemine USAs. "Mis tahes probleemid pakkumise poolel võivad viia kõrgemate hindadeni ning need mured on turul ka 2008. aastal, kuna valitseb suur nõudlus," kommenteeris nisu ANZ analüütik Simon Roberts.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing