23. november 2007 kell 6:53

Eripensionid hakkavad peagi riigile üle jõu käima

Politseinike, piirivalvurite, kohtunike ja prokuröride eripensionid tuleb kaotada ning leida teine viis meie kangelaste tööpanuse väärtustamiseks, sest senine süsteem on ebaõiglane ja käib varsti riigile üle jõu.

Postimees kirjutas, et sotsiaal- ja rahandusministeeriumi spetsialistid viivad juba detsembris oma hoiatuse ehk pensionireformi kava komisjoni ette. Spetsialistid tahavad veenda rahandus- ja sotsiaalministrit, peaministri nõunikku ning hulka asjatundjaid reformile rohelist tuld andma.

Kui 2000. aastal kulutas riik eripensionidele 5,1 miljonit krooni, siis tänavu saadeti 1809 eripensionäri – endised politseinikud, kaitseväelased, piirivalvurid, kohtunikud, prokurörid, riigikogulased ja riigikontrolörid – pangaarvetele juba 192 miljonit krooni.

“Riik ei kannata senist, üha kasvavat eripensionide süsteemi lihtsalt välja, kohe kindlasti,” lausus sotsiaalministeeriumi pensionipoliitika juht Vilja Kuzmin.

Hetkel kuum