Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Märjamaa vald müüb Kuuda hooldekodu erakätesse

  Märjamaa vald pani oktoobri lõpus enapakkumisele pisut enam kui 10 töötajaga Kuuda hooldekodu, ostusoove laekus vaatamata 1,7 miljoni kroonisele alghinnale vaid üks.

  Mullu 12 inimesele tööd pakkunud ning 35 voodikohaga OÜ Kuuda Hooldekodu juht Aleksander Koch ütles, et kuna ühtegi huvilist hoolekandeasutust vaatama ei tulnud, avaldas ta ise soovi ettevõte ära osta.
  "Kui õnnestub, siis ostan ära," rääkis Koch aripaev.ee-le ja lisas, et plaanib ostuks pangast laenu võtta. Kui pank laenu annab, saab Koch hooldekodu kätte alghinnaga ehk 1 688 000 krooni eest.
  "Eks ta on nii ja naa," kommenteeris Koch hooldekodu majandamist kui potentsiaalset investeerimisobjekti. "Väikesed hooldekodud peavad edaspidi Euroopa Liidus võibolla uksed hoopis kinni panema, kui toetusi ei saa. Märjamaa vallast ei ole me kunagi toetust saanud."
  Möödunud aastal teenis hooldekodu 2,2 miljoni kroonise käibe juures 172 000 krooni puhaskasumit. Aasta varem oli ettevõtte käive 1,9 miljonit ja kahjum 32 000 krooni.
  Kuuda hooldekodu majandusaasta aruande kohaselt oli firma bilansimaht aastavahetuse seisuga pisut alla 700 000 krooni. Firma nimel on kaks kinnistut, millest suurem on sotsiaalmaa ning pisem tootmismaa.
  Hooldekodu tegutseb ühekordses 460 ruutmeetrises kivihoones, mille ühes otsas on köögiblokk koos laoruumiga ja teises otsas olmeblokk wc-de ja pesuruumiga. Maja keskosas asuvad eakate hoolealuste toad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.