Mariliis Pinn • 4. detsember 2007 kell 13:38

Eesti avas arvutimängus saatkonna

Eesti avas kolmanda riigina oma saatkonna arvutimängus Second Life, teatas välisministeerium.

Välisminister Urmas Paeti sõnul kolib üha enam suhtlusest internetti ning selle trendiga tuleb sammu pidada. „Second Life’i populaarsus alternatiivse suhtluskeskkonnana on kiiresti kasvanud ning seetõttu otsustasimegi oma saatkonna seal rajada,” lisas ta.

Virtuaalsaatkonnas korraldatakse kunstinäitusi, kontserte, loenguid ning muid üritusi. Esimese loengu "Mäletades tulevikku" peab jaanuaris Eesti Vabariigi suursaadik Suurbritannias Margus Laidre.

Välisministeeriumi kantsleri Matti Maasika sõnul plaanib virtuaalsaatkonna avada veel mitu riiki, mis tähendab, et Second Life’i tuntus diplomaatilistes ringkondades kasvab. „Saatkonna üritustele ootame Eestist huvitatud inimesi ning kõiki, kes tunnevad huvi rahvusvaheliste suhete ja välispoliitika vastu,” sõnas Maasikas.

Virtuaalne esindus sündis välisministeeriumi eestvedamisel, selle valmimisse andsid olulise panuse ka Riigikantselei ning Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus. Projekti elluviija oli konsultatsioonifirma Hill Knowlton, kaasa aitasid mitmed vabatahtlikud.

Hetkel kuum