Agnes Ojala • 14. jaanuar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

IT-firmad viskavad silma Briti partneritele partnerite kuulamas

"Üritus oli kasulik. Eks midagi tuleb siit kindlasti," ütles tarkvaraarendusega tegeleva ettevõtte Saurused OÜ arendusjuht René Lasseron ettevõrmise kohta, kus Eesti IT-ettevõtted oma tegemisi peamiselt Briti reklaamiagentuuridele tutvustasid.

Ürituse korraldanud internetiturundusfirma Altex Marketing juht Robin Gurney usub, et Suurbritannias on just selles vallas töökäsi puudu, samas on Eestis sobivaid inimesi palju ja turg vajab laiendamist. Seetõttu pani mees alguse Eesti ja Inglismaa ettevõtete vahelist e-äri edendavale AngloEstonianile. Ametlikult küll registreerimata algatus ühendab vihmavarjuna 12 Eesti eri digitaalmeedia valdkondades tegutsevat ettevõtet, millest seitse olid kohal ka Londonis.

IT-alal tegutsevate inimeste põuda kinnitasid ka digitaalse meediaga tegelevaid inimesi ühendava kogukonna Chinwag asutaja Sam Michel ning interaktiivse turunduse agentuuri Blue Barracuda juht Jason Boorman, kelle sõnul on eestlaste tutvustamine brittidele igati tänuväärne.

"Olen eestlastega 2006. aastast koostööd teinud ja nende tööga väga rahul. Eestis on küll külm ilm, kuid inimesed on uuest meediast huvitatud. Kõik nad on täis tahtmist midagi teha. Eestlastega töötamine on fantastiline, soovitan kõigile," rääkis Boorman seminaril.

Eesti suursaadik Ühendkuningriigis Margus Laidre hinnangul on eestlased ühed esimesed, kes Londonis taolise üritusega teed sisse tallamas. "Ma loodan, et see on millegi uue algus. Usun, et eestlastel on potentsiaali inglastele midagi pakkuda," ütles ta.

Ka suursaadik lootis, et üritusest tuleb häid kontakte. "Oleks vale arvata, et kõik need kohalolijad leiavad endale väljundi Eestis, aga kui isegi veerand neist koostööpartneri leiab, on see positiivne," märkis Laidre, lisades, et kui kohalolijad korra Eestis ära käivad, levitavad nemadki juttu edasi.

Inglismaal tegutseva suure digitaalmeediaagentuuri Golley Slater Digital tehnikajuhi Billy Hanna sõnul oli üritus põnev. "Tulime tutvuma, võib-olla saame osa tööd välismaalt sisse osta," rääkis ta. Golley otsib partnereid, kes suudaks erinevates keeltes - HTML, HTL, PHO, MySQL, SpeedNet jne - programmeerida.

"Üritus on väga hea. Ei tea, kas leidsin kedagi, kes ideaalselt koostööpartneriks sobiks, sest ettekannetest ei saanud just palju infot, kuid isiklikult vesteldes saab enam teada," märkis Hanna lootusrikkalt. Sarnaseid üritusi agentuuri esindaja rohkem ei mäleta, öeldes, et eestlastel on kindlasti esimese eelis.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt